Кабинетът и синдикатите се разбраха да бъде коригиран допълващият стандарт

...
Кабинетът и синдикатите се разбраха да бъде коригиран допълващият стандарт
Коментари Харесай

Синдикатите договориха заплатите на 11 000 медицински специалисти

Кабинетът и синдикатите се схванаха да бъде поправен допълващият стандарт за учебно и детско опазване на здравето, с цел да може медицинските експерти да получат по-високи заплати. Това заяви водачът на КНСБ Пламен Димитров след диалози в Министерски съвет с финансовия министър Владислав Горанов и обществения министър Деница Сачева, съобщи БГНЕС.

Димитров заяви, че става въпрос за към 11 000 души, работещи в детски ясли, градини, за които ще са нужни към 9 млн. лева Така ще може да се обезпечи месечна заплата за медицинския личен състав в дребните общини от 900 лева

По сходен метод наподобява и спомагателният стандарт за учебни заведения и детски градини, сподели още Димитров и посочи, че ще се наложи и изменение на наредбата, която дефинира на какъв брой деца в учебно заведение или детска градина се поставя медицински експерт. Тази разпоредба не е променяна доста години, а има общини, които даже не могат да се приближат до нужния брой деца.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов заяви, че Министерски съвет ще внесе незабавно предложение в Тристранния съвет за нощния труд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР