Кабинетът Денков се събра на едно от последните си заседания.

...
Кабинетът Денков се събра на едно от последните си заседания.
Коментари Харесай

Вижте кои 4-ма министри категорично не искат в служебния кабинет

Кабинетът „ Денков ” се събра на едно от последните си съвещания. След него част от министрите разясниха дали са получили покана да останат като служебни, както и при какви условия биха се съгласили.

На актуалното 102-ро държавно управление на България евентуално му остава единствено още едно съвещание, съобщи Нова тв. То ще се организира в сряда.

Иначе през днешния ден кабинетът „ Денков ” одобри към 20 решения - в това число пари за нови вагони за БДЖ и за обучение и опазване на здравето.  

Дали някой от министрите ще остане като длъжностен не е било мотив на диалог на съвещанието, изясни министър председателят в оставка Николай Денков. И насочи питанията към „ Дондуков ” 2.

„ Въпросите за служебния кабинет към президента Радев и към номинирания за министър-председател ”, разясни той.

Двамата от министрите в оставка са членове на политическите управления на обединенията, които са ги излъчили и са безапелационни, че дните им на постовете са преброени.

„ Аз съм член на Изпълнителния съвет на „ Продължаваме Промяната ”. Това изключва по формулировка присъединяване ми в този кабинет ”, разяснява министърът на районното развиване в оставка Андрей Цеков.

„ Аз съм с политически мандат и заради което се връщам в Народното събрание. Част съм от управлението на „ Да, България ” и „ Демократична България ” ”, разяснява министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов.

Категорични в отхвърли си са още Тодор Тагарев и Димитър Илиев - двама министри, които в месеците обратно бяха обект на остри рецензии от ГЕРБ.

Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев на собствен ред заяви, че при този вид не би взел участие в състава на бъдещо служебно държавно управление, в случай че получи покана за това. Попитан какво би споделил на своя правоприемник на поста, както и кои са значимите политики, които би трябвало да бъдат продължени, Тагарев уточни:

„ Продължаването на помощта за Украйна против финансови обезщетения и потреблението им за ускоряването на процеса по превъоръжаване на Българската войска “. 

„ Нямам планове да бъда длъжностен министър ”, сподели министърът на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев.

Един от тези, които биха станали част от кабинета „ Главчев ” е Кирил Вътев. Той предложи експертизата си в бранш земеделие още в петък.

„ Нека да има покана и ще го обсъдим ”, разясни министърът на земеделието в оставка.

Икономическият министър Богдан Богданов също не счита, че ще остане на поста си. Колегата му отпред на околната среда и водите – Юлиан Попов отхвърли коментар.

Иначе министър-председателят в оставка Николай Денков ще дава отговор на въпроси във Facebook на 4 април, четвъртък, от 9:30 часа. Това оповестиха от държавната пресслужба следобяд през днешния ден.

Поводът е да бъде изработен доклад за свършеното през спомагателния десети месец от постоянното ръководство и крайна равносметка преди предаването на властта на служебното държавно управление. 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР