Кабинетът Денков-Габриел реши да закрие Националния съвет по превенция на

...
Кабинетът Денков-Габриел реши да закрие Националния съвет по превенция на
Коментари Харесай

Правителството закри Съвета по превенция на ХИВ, туберкулоза и други заболявания

Кабинетът „ Денков-Габриел ” реши да закрие Националния съвет по предварителна защита на синдрома на добитата имунна непълнота, туберкулоза и полово излъчени инфекции, стана ясно от днешните решения на Министерския съвет.

Съветът би трябвало да дава отговор на условията за кандидатстване пред Глобалния фонд за битка против СПИН, туберкулоза и малария за приемане на безплатна помощ по силата на утвърдените съглашения, което е и съществена причина за основаването му. Чрез безвъзмездната помощ се е подсигурила предварителната защита на социално-значимите болести измежду най-уязвимите групи от популацията. В състава на координиращия съвет се включва оптимално необятен кръг от държавни институции; представители на интернационалните организации; представители на неправителствен сектор; хора, живеещи с ХИВ/СПИН.

От 30 юни 2019 година се приключва финансирането от Фонда за действия по предварителна защита на синдрома на добитата имунна непълнота, туберкулоза и полово излъчени инфекции и обезпечаването на това финансиране се поема от Министерството на здравеопазването. Поради тази причина отпада нуждата от продължение на активността на Националния съвет по предварителна защита на синдрома на добитата имунна непълнота, туберкулоза и полово излъчени инфекции.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР