Кабинетът даде мандат за преговори с Контур Глобал за прекратяване

...
Кабинетът даде мандат за преговори с Контур Глобал за прекратяване
Коментари Харесай

МС започва преговори за прекратяване на договора за Марица Изток 3

Кабинетът даде мандат за договаряния с " Контур Глобал " за преустановяване на контракта за изкупуване на електрическа сила. Това е едно от решенията на днешното съвещание на кабинета " Борисов-3 ", оповестиха от Министерски съвет.

Вицепремиер, финансовия министър Владислав Горанов и енергийния му сътрудник Теменужка Петкова са упълномощени да водят договарянията с " Контур Глобал ".

Те би трябвало и да направляват и реализират връзката с Главна дирекция " Конкуренция " на Европейската комисия по отношение на прекратяването на контракта.

Договорът е подписан на 13-ти юни 2001 година сред " Националната електрическа компания " ЕАД и " Контур Глобал Марица Изток 3 " АД.

Вицепремиерът и двамата министри имат мандат за осъществяване на Европейската комисия е образувала произвеждане в Главна дирекция " Конкуренция " на съображение на подадена тъжба от Комисията за енергийно и водно контролиране, в която се показва, че договорът за изкупуване на електрическа сила съставлява несъвместима държавна помощ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР