Кабинетът “Борисов” одобри в сряда нови 4.3 млн. лв. по

...
Кабинетът “Борисов” одобри в сряда нови 4.3 млн. лв. по
Коментари Харесай

Нови 4.3 млн. лв. за ракети срещу градушките

Кабинетът “Борисов” утвърди в сряда нови 4.3 млн. лева по бюджета на земеделското министерство за доставка на 6000 противоградови ракети, заяви държавната пресслужба.

“С отпуснатите средства ще се обезпечи опция за реализиране на дейни въздействия върху градовите процеси. Целта е предварителна защита на вредите от градушка върху земеделската продукция и да се понижи размерът на загубите на земеделските стопани”, прецизират от там.

В края на февруари тази година държавното управление утвърди други 10.4 млн. лева за закупуване на 14 000 броя противоградови ракети за застраховане на ракетните площадки в страната през 2020 година Тогава бе конкретизирано, че количеството е несъмнено въз основа на данните от предходните години и наклонността към увеличение на силата и честотата на градовите процеси. Преди откриването на дейния сезон по градозащита, Изпълнителната организация " Борба с градушките “ (ИАБГ) разполагаше с 4 382 остатъчни ракети.

По принцип, ИАБГ прави действия по отбрана от градушки на селскостопанската продукция в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и региона на Подбалканските полета. През 2019 година започнаха активността си две нови районни дирекции с прилежащите им 62 ракетни площадки, с което броят на ракетните площадки нараства от 200 на 262, а защитаваната територия се усили от 17.2 милиона декара на над 20.5 милиона декара, включващи обработваема земя, трайни насаждения и смесено земеползване.

Както Mediapool писа при започване на този месец и тази година няма да има противоградова отбрана със аероплан. Причината е, че единственият претендент е отказал да подписа контракт с Изпълнителната организация " Борба с градушките ", заради неспособност да извади нужните документи поради пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР