Кабинетът авансово раздаде първия милиард от бъдещите постъпления от тол

...
Кабинетът авансово раздаде първия милиард от бъдещите постъпления от тол
Коментари Харесай

Кабинетът авансово раздаде първия милиард от бъдещите тол такси

Кабинетът предплатено раздаде първия милиард от бъдещите приходи от тол такси, чийто старт беше отсрочен за 1 март 2020 година

В сряда държавното управление разписа чек за 420 млн. лева за строителството на дълго чакания скоростен път Мездра – Ботевград. Седмица по-рано отпусна до 447 млн. лева за републикански пътища, застрашени от свлачища и срутища и 144 млн. лева за околовръстния път на София.

Трите обекта би трябвало да бъдат построени в интервала 2020 – 2023 година, излиза наяве от държавните известия. Това значи, че даже при скептичен сюжет за приходи от 600 млн. лева годишно от " печатницата на пари ", както министър председателят Бойко Борисов назовава тол системата, средствата би трябвало да стигнат. Освен това тези обекти са възможни и за финансиране с европейски средства, ако България не успее да изхарчи парите през този програмен интервал по стратегия " Транспорт " и " Околна среда " планувани за други пътни прави.

Драстично повишаване на строителството, поради нова скица на заплащане

Това, което прави усещане, е забележителното повишаване на цената за километър на скоростен път, която към този момент се равнява на западноевропейските. Един километър от скоростния път Мездра – Ботевград ще коства близо 13 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР