Кабинет за развитие интересите на децата в природните науки откриха

...
Кабинет за развитие интересите на децата в природните науки откриха
Коментари Харесай

В Стара Загора откриха Кабинет по природни науки

Кабинет за развиване ползите на децата в естествените науки откриха към Центъра за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) в Стара Загора. Залата се намира на ул. „ Александър Батенберг “ 19 и е отворено за всички, които обичат да гледат звездите или да опитват в естествените науки.

„ Спечелихме два плана по Националната стратегия „ Предоставяне на модерни условия за поддръжка за личностно развиване на деца и възпитаници в институции в системата на предучилищното и учебното образование “ 2021 “, показа Искра Иванова, шеф на ЦПЛР. По думите и единият план е за основаване на Кабинет по естествени науки, а другият е обвързван с кариерното развиване та учениците-„ Моето бъдеще- образоване и фантазии “. „ За нас беше значимо да стигнем до най-малките и да събудим интерес у децата към естествените науки “, добави Иванова.

„ Откриването на този кабинет е събитие за града, тъй като всички сме пострадали от неналичието на фрагменти, изключително в региона на естествените науки. Похвална е самодейността на ЦПЛР. Пожелавам на децата да придобият умения и едни ден да станат най-хубавите учени в региона на астрономията, физиката и другите естествени науки, а на преподавателите да продължат с тази отдаденост към образованието на децата “, сподели Иванка Сотирава, зам.-кмет обучение, опазване на здравето и обществени действия в Община Стара Загора.

Пенка Ганчева, началник на Клуб „ Забавна астрономия “, показа, че се работи даже с деца на 6-годишна възраст. Вече имат съдействие с Детска градина №8 „ Българче “. По време на заниманията младите фенове на звездното небе и галактическите полети имат опция да се потопим във вълшебния свят на звездите, планетите и далечните Галактики. Проследяват придвижванията на Земята и промяната на сезоните, следят етапите на Луната, планетите от фамилията на Слънцето, рисуваме и основават модели.

Според Антония Петрова, началник на Клуб „ Млад експериментатор “, децата съчетават теоретичните познания с на практика умения най-много в областите физика, химия, електротехника. Те ще могат да видят и вземат участие в разнообразни опити.

Освен досегашните участници, в клубовете могат да се запишат и деца, които занапред желаят да развиват знанията и уменията си в естествените науки.

В Кариерния център пък се работи с възпитаници от 1 до 12.клас. „ Целта ни е да помогнем на учениците да изберат бъдещата си специалност “, изясни Лорета Кравченко. Трябва да бъдат обхванати 2405 възпитаници и 84 педагогичен експерти от 21 учирища.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР