Кабинет с мандат на БСП е по-вероятен от предсрочни парламентарни

...
Кабинет с мандат на БСП е по-вероятен от предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Гуцанов, БСП: На преговорите ще поканим и ИТН, както и отцепниците

Кабинет с мандат на Българска социалистическа партия е по-вероятен от предварителни парламентарни избори. Вярвам, че партиите ще проявят мъдрост, разсъдък и предвидливост и дружно ще намерим работещото решение за България. “ Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в предаването “България сутрин” по Bulgaria ON AIR.
Социалистите ще беседват с досегашните си съдружни сътрудници, като на договарянията ще бъдат поканени и “Има подобен народ”, и отделилите се депутати. “В Българска социалистическа партия имаме значимата задача да съберем тези, които са подготвени на компромис. Да ги убедим да погледнем на обстановката държавнически, а не прочувствено. Надявам се всички да са си научили урока”, добави Гуцанов.
Според него, подхожда на най-голямата партия да излъчи министър председател, без значение от обстоятелството, че мандатът е връчен на Българска социалистическа партия.
“Рано е обаче да приказваме за персони, в този момент диалогът би трябвало да е за цели. За нас те са енергетиката, обществена политика, правосъдна промяна, опазване на здравето и икономическото развиване ма страната. Смятаме да вземем за пример, че би трябвало да се приказва с всички вероятни снабдители на газ, в това число с “Газпром” и да преценим кой може да предложи най-хубави условия и цени”, разгласи още организационният секретар на Българска социалистическа партия.
По думите му настоящето ръководство е положително за страната и точно по тази причина би трябвало да бъдат положени старания то да продължи.
“Износът да вземем за пример в този момент е с 2 милиарда евро по-висок от интервала на финала на ръководството на ГЕРБ - скочил е от 5.3 на 7.3 милиарда Безработицата е паднала с 2 %. Да, в действителност имаме сътрудници, с които имаме диаметрални разлики в метода и целите, само че и обща цел - страната да върви в вярната посока”, съобщи още той.
Гуцанов добави, че сега опозиционните партии тласкат съзнателно страната към избори, без да регистрират рецесиите в международен мащаб.
“БСП не се тормози да отиде на избори, ние сме в положително организационно положение. Но по какъв начин едни избори ще трансформират конфигурацията в Народното събрание? Мъдростта е силата на Българска социалистическа партия и в този момент, както и през последните месеци в ръководството, ние ще се държим държавнически”, заключи организационният секретар на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР