Кабелното пиратство носи вреда първо на телевизиите, след това на

...
Кабелното пиратство носи вреда първо на телевизиите, след това на
Коментари Харесай

Шефът на АБРО: Пиратството носи вреда за телевизиите и за хазната

Кабелното пиратство носи щета първо на малките екрани, по-късно на наличието, което доближава до феновете. С сходни противозаконни действия се ощетява и държавният бюджет поради укритите доходи и неплатените налози. Това съобщи в ефира на "Събуди се " по Нова телевизия Анна Танова, изпълнителен шеф на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО).

Коментарът ѝ бе във връзка огромната акция на българските служби и Европол против кабелното пиратство, провела се редица градове преди дни.

"Ние от години сигнализираме за този проблем. В България има най-малко две форми на така наречен кабелно пиратство. Има оператори, които въобще не афишират съществуването си, такива, които популяризират телевизионни стратегии без уредени авторски права и такива, които не заявяват действителния брой на клиентите си ", разясни Танова.

Основният проблем, който ние идентифицирахме е, че данните, които се показват от кабелните оператори едностранно към КРС не са действителни, добави шефът на АБРО.

Тя изрично отхвърли обвиняванията на засегнатите от акцията оператори, които настояват, че се цели заличаване на дребния и междинен бизнес. "Ние нямаме интерес от такова нещо ", съобщи Танова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР