Кабелните оператори излизат на протест пред сградата на Министерския съвет.

...
Кабелните оператори излизат на протест пред сградата на Министерския съвет.
Коментари Харесай

Кабелни оператори излизат на протест заради акцията на ГДБОП

Кабелните оператори излизат на митинг пред постройката на Министерския съвет. Причината за недоволството е акцията на ГДБОП против кабелни оператори за разпространяване на пиратско видеосъдържание.
Повод за митинга е акцията на ГДБОП от 13 юни, при която бяха обискирани офиси на пет снабдители на интернет и кабелна телевизия, беше отнета и техника.
Според Националното съдружие на кабелните оператори "Клуб 2000 " това е довело до финансови загуби за компаниите и са нанесени материални вреди върху офисите.
Операцията на ГДБОП е оставила без телевизия и интернет няколко града, което е затруднило и работата на локалните институции като общини и банки, лечебни заведения и медии.
В писмо до медиите операторите осведомят, че интервенцията на ГДБОП е целяла очистване на съперници и почистване на пазари, употребявайки държавни органи и структури.
Кабелните оператори се заканват да заведат каузи против страната в Съда в Страсбург, както и упорстват началникът на бранш "Киберсигурност " в ГДБОП Явор Колев да подаде оставка, а също и да сервира обществено извинения за неудобството на жителите.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР