Кабелни оператори възразяват срещу новите цени за ползване на инфраструктурата

...
Кабелни оператори възразяват срещу новите цени за ползване на инфраструктурата
Коментари Харесай

Кабелни оператори възразяват срещу новите цени за ползване на инфраструктурата на ЧЕЗ

Кабелни оператори възразяват против новите цени за прилагане на инфраструктурата на ЧЕЗ
Няколко кабелни оператори внесоха несъгласие до Комисията за контролиране на известията (КРС) против оповестените на страницата на „ ЧЕЗ Разпределение България “ общи условия, отнасящи се до потреблението на инфраструктурата на електроразпределителното сдружение, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Основното несъгласие на тези предприятия, членове на Националното съдружие на кабелните оператори „ Клуб 200 “, е против дефинираните в общите условия цени, без да бъде оказан никакъв механизъм за образуването им. Без да е съобразено също с никакви подзаконови нормативни актове, касаещи Закона за електросъобщителните мрежи и физическата инфраструктура. Между другото, тези подзаконови нормативни актове, в това число и методиката за установяване на разноските, а оттова и на цените, които би трябвало да бъдат направени от Министерство на превоза и известията, закъсняват по отношение на законовите периоди “, описа Валентин Георгиев, изпълнителен шеф на Националното съдружие на кабелните оператори.

„ Освен това – в тези общи условия и механически условия, оповестени от ЧЕЗ, по наше мнение има нарушаване по ред закони, в това число и на Закона за отговорностите и договорите “, добави още той.

Недоволството от определянето на месечната цена за използването на трасе от стълбовата инфраструктура на сдружението е в детайли разказано във възражението до КРС, тъй като точно тя е органът по решение на разногласия сред кабелни и мрежови оператори, които имат съответната инфраструктура.

„ Ние сме възмутени по принцип от метода при установяване на цените. Друг е въпросът, че цените стават 50% по-високи, което ще затрудни извънредно доста кабелните оператори и води до увеличение на цената на крайния артикул и то най-вече в селските региони, където се употребява стълбовата инфраструктура на ЧЕЗ. Така нарастването ще засегне най-вече най-бедните пластове от популацията “, означи още Валентин Георгиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР