Кабелни оператори от малки населени места излязоха на протест пред

...
Кабелни оператори от малки населени места излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Малките кабелни оператори излязоха на протест пред Министерския съвет

Кабелни оператори от дребни обитаеми места излязоха на митинг пред Министерския съвет след ударната акция, в която ГДБОП затвори няколко техни офиса.
 Кабелни оператори на митинг: Как може дребен снабдител да дължи по 1 млн. на месец?  ГДБОП остави без интернет община Бобов Дол след акция в локалния кабелен оператор  Адвокат Василев: Оставка на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов за погрома против малките екрани
Протестиращите упорстват да имат равни права с огромните участници на пазара и осъждат акцията от 13 юни. При нея бе конфискувана техника за разпространяване на телевизия и за доставка на интернет.

Представители на Националното съдружие на кабелните оператори Клуб 2000 внася през днешния ден отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с 10 съответни претенции относно тяхната работа. В сдружението членуват към 20 компании.

„ При интервенцията на ГДБОП беше прекратена работата освен на подозираните в нарушаване малките екрани, само че на безусловно всички кабелни малките екрани, в това число и тези, които имат изрядни документи. Беше прекратена работата и на интернета. ГДБОП иззе апаратурата за интернет, макар че те не са имали позволение за това. Това е скандално, тъй като лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и банки останаха без интернет в градове като Гоце Делчев, Сандански, Дупница и други Бяха прекратени и телефонни връзки “, разгласи изпълнителният шеф на сдружението Валентин Георгиев, представен от БГНЕС. Техник от кабелен оператор в Гоце Делчев прибавя, че по време на спецоперацията чиновниците на ГДБОП са изпочупили техниката им и са рязали кабели без да се преценяват с решението на окръжния съд. „ Искат да съсипят дребния бизнес и да останат единствено огромните “, уверен е той.

„ Това приказва, че самата акция не е била за да ревизират дали излъчваме нерегламентирани стратегии, а това е било за да ни унищожат “, прибавя различен негов сътрудник. По-късно доставката на телевизия и интернет в Гоце Делчев е било възобновено.

Министерство на вътрешните работи разгласи, че спецоперацията е ориентирана против интелектуалното пиратство и операторите са разследвани за укриване на клиенти и незаконно разпространяване на видео наличие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР