Кабала, традиционната еврейска мистика, не е само комплексна система за

...
Кабала, традиционната еврейска мистика, не е само комплексна система за
Коментари Харесай

Етични правила на Кабала

Кабала, обичайна еврейска мистичност, не е единствено сложна система за схващане на духовния свят, само че и познание, което включва етични правила и насоки.

Въпреки че Кабала се концентрира най-вече върху духовната и метафизична същина на Вселената, тя предизвиква също по този начин и вътрешното развиване на личността и използването на етични правила в ежедневния живот.

Единство на човечеството

В Кабала, главен принцип е учението за " Единство на човечеството ". Това е обучение, което акцентира, че всички хора са свързани и че духовният прогрес на единия въздейства на всички други. Този принцип предизвиква индивида да развива съпричастност и състрадание към всички, без значение от тяхната вяра, народност или обществен статус.

Търпимост и почитание

В Кабала уважението и търпимостта към разликите са основни. Вярва се, че всеки човек е неповторим и има своя път в духовното развиване. Това предизвиква хората да бъдат толерантни и да почитат разнообразието на отзиви и вярвания.

Доброта и признателност

В Кабала добротата и благодарността към живота са високо ценени. Хората се предизвикват да бъдат признателни за всичко, което има значение в техния живот и да вършат положителни каузи, които оказват помощ на другите. Вярва се, че посредством положителните действия хората построяват духовно благосъстояние.

Скромност и самоусъвършенстване

Скромността и самоусъвършенстването са значими правила в Кабала. Чрез непрекъснатото учене и напредък в нематериалност, индивидът може да реализира по-голяма духовна непосредственост до Божественото. Тези правила предизвикват хуманността и непрекъснатото блян за рационализиране.

Отговорност и независимост

В Кабала, правилото на отговорност и независимост са значими. Човекът има свободна воля и отговорността да избира своите дейности. Този принцип предизвиква хората да носят отговорност за последствията на своите решения и дейности.

Кабала не е единствено едно духовно обучение, само че и етичен кодекс, който предизвиква хората да бъдат по-добри и по-съчувствени. Етичните правила на Кабала се основават на духовния принцип на връзката сред индивида и Вселената, и предизвикват развиването на човешкия дух.

Те дават скъпи насоки за реализиране на нематериалност и добрина в света и се отразяват в дейностите и връзките на тези, които следват това антично и умно обучение.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР