К итай предупреди Япония срещу действия, които могат да доведат

...
К итай предупреди Япония срещу действия, които могат да доведат
Коментари Харесай

Китай с ултиматум, САЩ заплашиха с ядрени оръжия

К итай предизвести Япония против дейности, които могат да доведат до утежняване на двустранните връзки. Това изказване бе направено в събота от китайското посолство в Токио в отговор на диалозите сред водачите на Съединени американски щати и Япония и техните мнения за Хонконг, Тайван и Синцзян, оповестява „ Фокус “.

„ Наскоро японската страна предприе редица отрицателни дейности по въпроси, свързани с Китай, което съществено накърни политическото доверие сред двете страни и сътвори спънки пред напъните за развиване на двустранните връзки “, гласи позицията на Пекин.

„ Препоръчваме японската страна да се придържа прецизно към четирите политически документа (документи за нормализиране на връзките, подписани сред двете страни през 1972, 1978, 1998 и 2008 г.) и съответните отговорности, както и да подсигурява, че китайско-японските връзките не се връщат към предходните времена. Призоваваме японската страна да избегне попадането във водовъртежа на борба сред великите сили “.

В текста се показва, че „ договарянията и взаимните изказвания на водачите на Япония и Съединени американски щати съдържаха неоснователни обвинявания против КНР, бяха груба интервенция във вътрешните работи на Китай и оборване на териториалната му целокупност “.

„ В тази връзка китайската страна показва острото си неодобрение и изрично се опълчва на Япония и Съединени американски щати “.



По-рано посолството на Китай във Вашингтон също стачкува документално против изказванията на американския президент Джо Байдън и японския министър председател Йошихиде Суга.

Както се отбелязва в документа, въпросите за Тайван, Хонконг, Синцзян, както и Източнокитайско море и Южнокитайско море засягат главните ползи на КНР и не разрешават външна интервенция.

Президентът на Съединени американски щати и японският министър-председател по време на диалози във Вашингтон в петък се оповестиха за мир и непоклатимост в Тайванския пролив, показаха изключителна угриженост по отношение на ситуацията с правата на индивида в Хонконг и Китайския самостоятелен регион Синцзян, а също по този начин се опълчиха на едностранни дейности, ориентирани към смяна на статуквото в Източнокитайско море и показаха възражения против противозаконните искания и дейности на Китай в Южнокитайско море.



Съединените щати потвърдиха решимостта си да пазят Япония според съществуващия Договор за взаимно съдействие и гаранции за сигурност от 1960 година, употребявайки всички налични средства, в това число нуклеарни оръжия.

„ Съединените щати удостоверяват своята непоклатима поддръжка за сигурността на Япония в границите на Договора за взаимно съдействие и гарантиране на сигурността, употребявайки цялостния набор от своите благоприятни условия, в това число нуклеарни “, акцентират Байдън и Суга в взаимната декларация.

Те потвърдиха, че член Пети от двустранния контракт за сигурност се ползва за островите Сенкаку (Диаою на китайски), които са под японски надзор и са обект на териториален спор с Китай.



„ Заедно ние се противопоставяме на всевъзможни едностранни дейности, целящи да подкопаят японското ръководство на островите Сенкаку “, написа в декларация.

Според член Пети на Договора за взаимно съдействие и гаранции за сигурност сред Съединени американски щати и Япония от 1960 година всяка от двете страни преглежда военна експанзия против другата като опасност за националната си сигурност и има право да работи в това отношение в сходство с наредбите на личната си конституция.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Телевизионен механик бил извикан в една къща, а домакинята била толкоз красива, че индивидът не можел да смъкна очи от нея... Накрая, когато най-сетне свършил… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниБорисов се похвали във Facebook със фотоси на внуците си Бойко и ИванОт началото на пандемията случаите на COVID-19 в света към този момент надвишават 139 милионаЕто кои са теПред централата на партията млади социалисти от Перник желаеха оставката на ръководителя Корнелия НиноваКакво споделя джудистът Борислав ВладовВ какъв размер е глобата„ Дяволското гърло ” е първата българска кинопродукия, която ще се популяризира по едно и също време в целия англоезичен святТова може да е потребно при решаването на проблеми с платформатаПри половината язовири се постанова следено изпусканеВижте прогнозата за времето за идващите дниВижте отговора в галерията ниВсичко стартира през 1974 година, когато неколцина чиновници на Volkswagen слагат началото на скришен план за разработка на спортна версия на Golf.Най-голям резултат има, когато се ползва в първите дни от появяването на признаците. Две страни от Европейски Съюз – Чехия и Словакия, към този момент вкараха препарата за лекуване на коронавирусЗаповедта е на здравния министърМосква съобщи също, че ще изиска от 10 дипломати на Съединени американски щати да изоставен странатаНовата вариация е била разпозната първо в ИндияОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР