JYSK откри логистичната си база дистрибуционен център Божурище, разположен в

...
JYSK откри логистичната си база дистрибуционен център Божурище, разположен в
Коментари Харесай

JYSK откри логистична база за над 200 млн. лв. край София

JYSK откри логистичната си база дистрибуционен център Божурище, ситуиран в непосредствена непосредственост до София.

Дистрибуционният център в Божурище е осмото логистично оборудване на JYSK в Европа. В момента обслужва и доставя артикули до 80 магазина в България, Гърция и Сърбия. Общата му повърхност е 95.000 кв.м, а площта на имота е 303 000 кв. м. Пълният потенциал е от 122 000 палетоместа. Безспорно, най-значими и неповторими по рода си са двете изцяло автоматизирани и работещи без човешка интервенция кули, споделят от компанията.

Следващите стъпки в развиването на Дистрибуционния център на JYSK са още този месец да стартират доставките до Румъния, а към края на годината – до Босна и Херцеговина. Постепенно до 2020 година следва да се обзет и всички онлайн доставки в района. Когато центърът проработи с цялостния си потенциал, ще обслужва над 320 магазина JYSK на Балканите, а работните места ще са над 200.

Инвестицията е на стойност 108 млн. евро.

JYSK е интернационална верига от магазини със скандинавски корени, която предлага всичко за дома. Първият магазин е отворен на 2 април в Дания през 1979 година Днес JYSK има над 2700 магазина в над 52 страни. В Германия и Австрия магазините се назовават Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света - JYSK. JYSK е благосъстоятелност на датския търговец Ларс Ларсен, който има прочут брой компании с общ годишен оборот за финансовата 2016/2017 година (финансовата година за JYSK завършва в края на Q3, през месец септември) от 3,35 милиарда евро и облага преди облагане в размер на 444 млн. евро.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 година До през днешния ден, веригата магазини има 28 обекта в 18 български града, с общо над 300 чиновници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР