Журналистката се развела, намерила си нова работа и приятел. Обвиненият

...
Журналистката се развела, намерила си нова работа и приятел. Обвиненият
Коментари Харесай

Последната година от живота на Виктория и Северин

Журналистката се развела, намерила си нова работа и другар. Обвиненият за убийството ѝ станал наркоман, работил в Германия и си купил БМВ

Развод, промяна на работа, ново гадже и изпращане на щерка в първи клас са събитията в последната година от живота на русенската журналистка Виктория Маринова, която бе убита и изнасилена на 6 октомври. В последните си 12 месеца пък арестуваният за гибелта ѝ Северин Надеждов ходил да работи в Германия, купил си кола, която продал, почнал да се друса и 2 пъти се бил в границите на месец преди закононарушението.

Северин Надеждов е арестуван за убийството на Виктория Маринова.

В началото на октомври м.г. Викория към момента е омъжена за Свилен Максимов. Два месеца преди този момент се е срещнала с Ивелин Кръстев в ресторант в Русе, само че искрите сред тях ще припламнат по-късно. Маринова е управител в компанията на брачна половинка си за доставка на интернет.

Около Нова година обаче

тя схваща, че той има

връзки с други дами

Мъжът се влюбил в една от тях и последвал бракоразвод, финализиран през януари. Между двамата няма драми и кавги, всичко се случва напълно цивилизовано и те резервират положителните си връзки и след раздялата.

През февруари за Маринова следва нова смяна. Тя сменя работата и става началник в русенсаката телевизия ТВН, която също е на Свилен. Виктория към този момент от 2 години води предаване там, само че в този момент поема по-сериозен ангажимент. Има хрумвания за огромна смяна на програмната скица, прибавя нови филми и сериали. Основната ѝ задача обаче е да търси рекламодатели, а сътрудниците ѝ описаха пред “24 часа ”, че се е справяла чудесно.

Междувременно към този момент е съществено обвързана с Ивелин (виж 22-а стр.), даже мислят за деца, а Маринова е подготвена да напусне работа и да се реалокира при него във Варна.

Това обаче остава прикрито от сътрудниците ѝ, Вики не загатва за тези си планове пред тях. Покрай Ивелин се възпламенява по тичането и бяга съвсем всеки ден, с цел да се приготви за присъединяване на 10 км маратон. При една от тренировките ѝ трима роми, много по-възрастни от Северин, я атакуват вербално. Виктория е обезпокоена, само че не се стига до физически контакт. Мястото е оживено и те бързо си потеглят, а Маринова споделя за случката с приятеля си Ивелин.

През септември пък изпраща щерка си Софи в първи клас. Тя е записана в елитно учебно заведение в Русе. Виктория не дочаква осмия ѝ рожден ден - той е две седмици след бруталното ѝ ликвидиране. Малката

Софи знае всичко - и

за гибелта на майка си,

и за изнасилванията

Северин Надеждов също има огромна смяна в живота си година преди убийството. Циганинът и жена му Емел отпътували за Германия, описа тя пред “24 часа ”. Наложило им се, защото в Русе Надеждов нямал непрекъсната работа - викали го на доковете, както и за зидарска работа, само че единствено на парче.

Миналата зима изкарали дружно в Германия при майка му, където работели, с цел да завоюват пари за ремонт на къщата в квартал “Тракцията ”.

Съборетината била на татко

му, който също се казвал

Северин, само че откакто

се обесил в пандиза

и жена му се събрала с различен мъж, в къщата останала да живее сестра му. Лелята била клошарка и не полагала никакви грижи за така и така паянтовата сграда. В Германия Северин и Емел чистели къщи дружно с майка му Надежда.

Емел не знае какъв брой тъкмо деца има свекърва ѝ, само че при нея в Германия видяла единствено брата на Северин – 18-годишния Красимир с прякор Додо, и 12-годишната му полусестра, чийто татко бил вторият мъж на Надежда. Този, с който живеела в този момент в Германия, бил третият ѝ брачен партньор и с него нямала общи деца. Емел в никакъв случай не е виждала останалите деца на свекърва си и не знае къде са те в този момент.

Върнали се със Северин в България при започване на лятото със спестените пари. Купили си БМВ за 3000 лева, което обаче скоро по-късно продали на съсед в “Тракцията ”, защото парите за ремонта свършили, а и Северин нямал брошура. Според Емел той е карал колата единствено в квартала. Имали желание още веднъж да вървят да работят в Германия. Чакали Емел да вземе новата си персонална карта, чийто период бил изминал, и тогава да решат по кое време да тръгнат.

Още преди заминаването - към Нова година, Северин почнал да използва опиати, описаха негови другари. На един ваучър в “Тракцията ” му предложили кристали - тип дизайнерска дрога, и Надеждов взел. Оттогава почнал да се друса с опиата постоянно, даже си занесъл в Германия от него. Преди това отказвал да пуши даже марихуана, безапелационни бяха другари на Надеждов.

В последния месец той почнал да приказва и за довеждане докрай на образованието си. Северин е учил до 6-и клас в учебно заведение “Алеко Константинов ” в турската махала “Селеметя ”. Бил твърдо решен да се запише във вечерно учебно заведение, защото дипломата му трябвала, с цел да си откри по-хубава работа в Германия.

“Казваше, че желае да се

изучи, предлагаха му

за 300 лева да му изкарат

тапия за приблизително

обучение,

само че Северин отхвърли ”, описаха пред “24 часа ” негови другари.

Те си спомниха и за два случая с Надеждов от последния месец. Северин, който бил под въздействието на кристали, видял собствен прочут. Почнал да се държи безочливо с него, първо го обвинил, че заглежда жена му. Двамата обаче били братовчеди и Надеждов сменил плочата и почнал да крещи на младежа, че му дължи 30 лева и си ги желае незабавно.

След като противникът му изрично отказал да му връща пари, които не му дължи, Надеждов почнал да го наскърбява и псува. Братовчед му бил изгубил майка си си преди месеци, само че все пак запазил хладнокръвие.

“Надрусан си, на следващия ден ще приказваме ”, рекъл младежът, само че Северин траял. Той опитал да си тръгне, само че Надеждов го догонил. Дръпнал го за рамото. “Северин му заби мощна глава право в носа и всичко стана в кръв ”, спомниха си за случая очевидци.

На идващия ден Северин не помнел нищо. Когато му разказали, се потресъл от постъпката си. Отишъл в дома на братовчед си и му се извинил, след което го черпил бира в локалната кръчма.

Въпреки че съжалявал за постъпката си, едвам седмица по-късно Северин още веднъж налетял на пердах. Този път случаят станал в кв. “Селеметя ” на рожден ден на прочут. Отново имало опиати и Надеждов не пропуснал да вземе кристали. Пушил и марихуана.

Скарал се с момче, което не познавал. “К`ъф си ти, бе, к`во правиш тука ”, крещеще Селяйдин (така го назовават в турската махала), а момчето единствено го гледаше ”, разказа обстановката очевидец.

Отначало изглеждало като че ли няма да се стигне до пердах. Няколко души изкарали Северин на открито, с цел да се успокои. Минали десетина минути, преди той да се върне на празненството. Когато обаче влезнал още веднъж, незабавно потърсил младежа и го връхлетял с обиди. “Онзи му отвърна и се псуваха няколко минути. “Ако си мъж, да те видя по какъв начин удряш ”, споделило нападнатото момче.

Северин единствено това и чакал и незабавно блъснал глава в лицето на противника си, като му счупил носа. Приятели на Надеждов считат, че той не е блъснал Виктория с пестник, а точно с глава. Още от дете употребявал този прийом при пердах. В последната година ходил на два урока по бокс, само че запазил маниера си.

“Ако тия 2 урока са трениране на бокс - добре, само че това е единственият му допир с този спорт ”, споделят негови познати.

Бабата на момчето е най-потресена от случилото се.

“Синът ми умря в пандиза,

внукът ми отива там, а

щерка ми се поболя

и в този момент е в болница ”,

посрещна тя екипа на “24 часа ” в къщата си в “Тракцията ”. Северин живеел тъкмо до нея. Възрастната жена постоянно готвела на младото семейство, пособия и с прането. Съпругата на Надеждов пък чистела къщата на старицата, която живее дружно с щерка си.

Надеждов бил доста завързан към вуйна си, точно на нея разказал за убийството, а дамата го посъветвала да бяга към Германия. Тя обаче не му е пособия, по тази причина не е упрекната.

Приятелят, който го закарал до такава степен ден след убийството, споделя, че през целия път Северин мълчал. “Най-много 30 минути да сме си говорили ”, спомня си младежът.

В Германия Надеждов признал на майка си какво се е случило, споделил обаче единствено за убийството, не и за изнасилването. Казал, че пристигнал да се сбогува, а по-късно ще се съобщи. Още преди този момент обаче го арестували.

След задържането му с изключение на вуйна му, и майка му влезнала в болница.

“Чухме се със свекърва ми преди няколко дни, тя даде обещание да ми прати 50 евро да имам с какво да пребивавам. Парите не дойдоха и аз се тормозих да не е станало нещо. После разбрах от лелята на Селяйдин, че свекърва ми е влезнала в болница - нещо удар ли получила и аз не знам какво тъкмо се е случило ”, изяснява Емел.

Един от чичовците му пък умрял. “Чичо ли му е, вуйчо ли му е, не мога да кажа с акуратност, не можеш да им хванеш родата, само че индивидът не можа да преживее този позор ”, описа съсед на Северин.

Съседът бе безапелационен,

че не желае повече в

махалата фамилията

на Северин Надеждов

“Ще дойдат рокерите и ще ни възпламенят и нас поради тях. Знаеш ли, че детето се стряска насън, откакто идваха моторджиите в квартала, беше нещо ужасно ”, споделя мъж на междинна възраст. Неговите съседи обаче не бяха съгласни, че роднините на Северин би трябвало да бъдат изгонени. “Той е направил, каквото е направил, само че те са почтени ”, безапелационни бяха съседите.

След като Северин не апелира мярката си за неотклонение, се разбра, че той остава за непрекъснато в ареста. Съпругата му Емел се изнесе от Русе и в този момент е в близко село, а за баба му се грижат съседи, защото лелята още е в болница. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР