Журналистката Миролюба Бенатова кара такси, става ясно от снимки предоставени

...
Журналистката Миролюба Бенатова кара такси, става ясно от снимки предоставени
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова кара такси в София


Журналистката Миролюба Бенатова кара такси, излиза наяве от фотоси предоставени от читатели на “Труд”. Не е ясно от кой момент тъкмо работи в Yellow, една от огромните столични компании. Вероятно е почнала да “върти геврека” малко откакто напусна тв екрана през юни т. година Таксиметровата компания има мобилно приложение, посредством което се подават поръчки и се получава информация за номера на таксито, кой е водачът и какъв е моделът на колата. Изписва се и след какъв брой време колата ще е на адрес и каква ще бъде цената на услугата.







“Труд” потърси Бенатова за коментар на новото й занятие. Пред вестника тя не пожела да приказва и съобщи, че не намира причина да коментира случая, след което затвори телефона. Не е ясно дали журналистката не е влезнала в роля, с цел да натрупа усещания за нова поредност.

В началото на 80-те години известният с екстравагантните си номера началник на вътрешна информация във в. “Земеделско знаме” Петър Станчев измисли рубриката “Журналисти сменят специалността си”. Самият той поработи като катаджия и описа на страниците на вестника любопитни детайлности “отвътре”. Малко след него тогава стажантът Първан Стоянов се превъплъти в ролята на таксиметров водач, за което знаеше само шефът на тогавашната държавна компания “Таксиметрови превози”. Последваха и други превъплъщения, които читателите посрещаха с голям интерес.

През 90-те години и кореспонденти на Българска национална телевизия “смениха” специалността си.

Впрочем, превъплъщаването на публицисти в разнообразни функции не българско изобретение. Германският публицист Гюнтер Валраф, който е и клеветник на ЩАЗИ, работи две години като турски гастарбайтер под измислено име и разказва прекарванията си в “На дъното”.

В по-ново време Роберто Савиано, с цел да събере информация за книгата си “Гомор” работи за китайски текстилен производител, внедрява се в схемите с отпадък, става и сервитьор на мафиотска женитба. И всичко това, с цел да влезе в дирите на мафията, която му издава смъртна присъда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР