Журналистката Миролюба Бенатова кара такси, съобщава "Труд", като се позовава

...
Журналистката Миролюба Бенатова кара такси, съобщава "Труд", като се позовава
Коментари Харесай

Първи СНИМКИ как Миролюба Бенатова "върти геврека" на такси в София

Журналистката Миролюба Бенатова кара такси, оповестява "Труд ", като се базира на фотоси от читатели.

Не е ясно от кой момент тъкмо работи в Yellow, една от огромните столични компании. Вероятно е почнала да “върти геврека” малко откакто напусна тв екрана през юни т. година

Таксиметровата компания има мобилно приложение, посредством което се подават поръчки и се получава информация за номера на таксито, кой е водачът и какъв е моделът на колата. Изписва се и след какъв брой време колата ще е на адрес и каква ще бъде цената на услугата.

Бенатова отхвърли коментар на новото й занятие. Тя не пожела да приказва и съобщи, че не намира причина да коментира случая. Не е ясно дали журналистката не е влезнала в роля, с цел да натрупа усещания за нова поредност.


В началото на 80-те години известният с екстравагантните си номера началник на вътрешна информация във в. “Земеделско знаме” Петър Станчев измисли рубриката “Журналисти сменят специалността си”.

Самият той поработи като катаджия и описа на страниците на вестника любопитни детайлности “отвътре”. Малко след него тогава стажантът Първан Стоянов се превъплъти в ролята на таксиметров водач, за което знаеше само шефът на тогавашната държавна компания “Таксиметрови превози”. Последваха и други превъплъщения, които читателите посрещаха с голям интерес.

През 90-те години и кореспонденти на Българска национална телевизия “смениха” специалността си.

Впрочем, превъплъщаването на публицисти в разнообразни функции не българско изобретение. Германският публицист Гюнтер Валраф, който е и клеветник на ЩАЗИ, работи две години като турски гастарбайтер под измислено име и разказва прекарванията си в “На дъното”.

В по-ново време Роберто Савиано, с цел да събере информация за книгата си “Гомор” работи за китайски текстилен производител, внедрява се в схемите с отпадък, става и сервитьор на мафиотска женитба. И всичко това, с цел да влезе в дирите на мафията, която му издава смъртна присъда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР