Журналистката Миа Сантова, която дълги години бе едно от емблематичните

...
Журналистката Миа Сантова, която дълги години бе едно от емблематичните
Коментари Харесай

Журналистката Миа Сантова се връща в Нова телевизия

Журналистката Миа Сантова, която дълги години бе едно от емблематичните лица на Нова телевизия се връща още веднъж на работа там, оповестиха в понеделник от " Нова Броудкастинг груп ", която си е сложила за цел да притегли най-опитните и разпознаваеми български публицисти.

От ноември Сантова става водеща на следобедната емисия вести в 16 ч.

" Щастлива съм, че Миа Сантова се завръща в Нова, където започва нейната професионална кариера. Натрупаният опит през годините, в комбиниране с нейната телевизионна харизма, ще допринесат за обезпечаването на още качествено и разнообразно наличие на новините и настоящите ни излъчвания на медията. “, разяснява Силва Зурлева, член на Борда на шефовете на " Нова Броудкастинг Груп ".

Миа Сантова започва кариерата си като интернационален редактор в отдел Новини на Нова телевизия през 1995 година, до момента в който към момента е студент в журналистическия факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски “. По-късно става водещ на новините, само че напуща малкия екран през 2008 година, с цел да стане основен редактор на новините на телевизия " Диема ". По-късно оглавява и екипа на българското издание на женското списание Madame Figaro. Води и авторско утринно публицистично предаване в ТВ7 - " Уикенд с Миа Сантова ".

Журналистката има специализации в ББС Лондон, в Ройтерс и в Ню Йорк ТВ.

" Най-хубавите 13 години от професионалния ми живот са в Нова, която още първоначално се трансформира в мое семейство. Заедно с сътрудниците поставихме началото на една огромна и мощна медия. Въпреки раздялата, в никакъв случай не съм серпантина да проследявам нейното развиване и трансформацията й от ефирен канал в най-голямата мултиплатформена медийна и софтуерна компания. За мен е огромно ентусиазъм още веднъж да съм част от екипа на малкия екран “, декларира Миа Сантова, представена в корпоративното известие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР