Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич загина в

...
Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич загина в
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Журналист от Радио Свобода загина в Киев след руския обстрел

Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич почина вследствие на удар на съветска ракета в къщата, където тя живееше в Киев. Обстрелът е осъществен на 28 април. Тялото на починалия е намерено под останките на 29 април сутринта.

Вера Гирич стартира работа в киевското бюро на Радио Свобода на 1 февруари 2018 година Преди това тя е работила по водещи украински телевизионни канали.

Редакцията на Радио Свобода изрича съболезнования на фамилията на Вира Гирич и ще я помни като ярък и благ човек, същински експерт.

В резултат на вчерашния обстрел на Киев от съветски ракети, 1-ви и 2-ри етаж на 25-етажна жилищна постройка бяха отчасти разрушени и там избухна пожар. Според градските управляващи още четирима са приети в болница.

Обстрелът в Киев на 28 април стана на фона на посещаване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че Русия е стреляла по Киев " незабавно " след края на диалозите му с генералния секретар на Организация на обединените нации.

Министерството на защитата на Русия разяснява вчерашните ракетни удари по Киев, като съобщи, че високоточни оръжия с огромен обхват са унищожили индустриалните мощности на предприятието за ракетно-космическа промишленост " Артем " в Киев.

Украинските управляващи не оповестиха за " унищожаването на индустриалните здания " на отбранителния цех " Артем ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР