Журналистката Ани Цолова, която бе водещ в сутрешния блок на

...
Журналистката Ани Цолова, която бе водещ в сутрешния блок на
Коментари Харесай

Ани Цолова разкри защо е скъсала завинаги с Нова ТВ

Журналистката Ани Цолова, която бе водещ в утринния блок на „ Здравей, България ” по Нова тв с водещия Виктор Николаев и един ден просто безследно изчезна от екрана, даде първото си изявление за сп. „ Жената през днешния ден ”.

В него тя приказва за разочарованието, за проектите си и за обстановката, за неуместните въпроси и за публицистиката и че фактически е напуснала Нова тв през февруари. „ Миналото лято, в един необикновен миг, малкия екран ми предложи да стартира подготовка за ново предаване отвън новините и настоящата публицистика. Защо предаването не е в ефир? Не мога да отговоря на този въпрос. Мога единствено да кажа, че последните телевизионни изследвания посочваха високо зрителско утвърждение и доверие към мен и работата ми. През февруари, по мое предпочитание, прекратих трудовия си контракт с Нова ”, стартира изявлението на Ани Цолова. Тя прецизира, че е имала ефирен план, друг от публицистиката и, че е обмисляла от много време да напусне дейната публицистика.

„ Не бях възнамерявала момента, в който това се случи ”, споделя обаче тя, а на въпроса кой го е възнамерявал, дава отговор – „ Въпросът не е към мен ”. Иначе от изявлението й излиза наяве, че е намерила нов смисъл. „ Изчезна моторът, който ми даваше сила да съм на педала по 15 часа дневно. Всеки взема решението си по какъв начин да продължи, с цел да може да гледа хората в очите и да е чист пред съвестта си. И не би трябвало да разрешава това, което не може да промени, да промени самия него ”.

За напън Цолова не дава отговор еднопосочно: „ Винаги е имало недоволни от въпросите ми и формата на това неодобрение е била друга. И освен от моите въпроси. Била съм в окото на бурята близо 20 години. Заставала съм с лицето си всеки ден и не съм се крила от нищо. Не съм се поддавала на никакъв напън. Когато съм виждала смисъл, не съм имала никакъв боязън да плавам в бурни води. Не съм се приемала за изострен публицист. Затова бях учудена, че естествени и наложителни въпроси, се одобряват за храброст, подвиг и заостреност. Задавала съм въпроси, съгласно съвестта си и съгласно стандартите, на които считам, че би трябвало да дава отговор един публицист. Но всяко нещо има своя край. През последните години виждам, че не малко сътрудници напуснаха дейната публицистика. Явно освен аз съм се чувствала по този начин ”.

„ А задаването на честните, разумни журналистически въпроси почнало да се назовава храброст и заостреност и почнало да се извежда пред скоба ”, написа в изявлението. Сега тя виждала смисъл в това да оказва помощ на хората, имала и нов план и спокоен и естествен живот. А за отстраняването й от Нова тв тя просто почувствала отчаяние.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР