Журналистка от руския Первый канал призова за спиране на войната

...
Журналистка от руския Первый канал призова за спиране на войната
Коментари Харесай

Арест за руска журналистка, която призова в ефир за спиране на войната в Украйна

Журналистка от съветския „ Первый канал ” прикани за прекъсване на войната в Украйна по време на централната новинарска емисия „ Время ”.

Докато известната водеща Екатерина Андреева приказва за глобите, наложени на Русия, тя изненадващо влиза в кадър с повдигнат транспарант: „ Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са против войната ”.

Смелата служителка се споделя Марина Овсянникова и работи като редактор в малкия екран.

Малко по-късно родената през 1978 година Овсянникова качи и видео в YouTube, в което съобщи, че протичащото се в Украйна е закононарушение, а Русия - агресор.

„ Отговорността за тази експанзия е единствено на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние в никакъв случай не сме били врагове. Русия би трябвало незабавно да приключи тази братоубийствена война, нашите нации могат да се помирят ”, споделя

В момента журналистката се намира в полицейското ръководство на квартал Останкино.

„ Може да бъде подведена под отговорност, в това число по член 20.3.3. от Кодекса за административните нарушавания („ Публични дейности, ориентирани към дискредитиране на потреблението на въоръжените сили на Руската федерация за отбрана на ползите на Руската федерация и нейните жители, поддържайте интернационалния мир и сигурност " ) ", сподели източник на ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР