Журналистка бе убита във вторник в югоизточната част на Мексико.

...
Журналистка бе убита във вторник в югоизточната част на Мексико.
Коментари Харесай

Разстреляха показно журналистка пред дома ѝ

Журналистка бе убита във вторник в югоизточната част на Мексико. Норма Сарабия е била сътрудник на вестник „ Tabasco HOY “ 15 години и последно е работила за други медии в щата Табаско, написа вестникът в репортажа си за гибелта ѝ.

Сарабия е убита пред входа на дома си в град Хуимангуило. Нападната е от двама мъже на мотор до момента в който се прибирала. Те извикали името ѝ и я простреляли с няколко патрона.

Сарабия е шестият публицист, погубен тази година в Мексико, оповестява Агенция Франс Прес.

Мексико е една от най-опасните страни в света за кореспонденти: повече от 100 са убити тук от 2000 година насам на фона на вълна от принуждение, обвързвана с трафик на опиати и политическа корупция. Огромно болшинство от тези убийства остават ненаказани.

Репортери без граници класират страната като третата най-опасна в света за пресата, след разкъсваните от войната Афганистан и Сирия.

През май проверяващият публицист Франсиско Ромеро бе погубен в курортен град по карибското крайбрежие на Мексико откакто бе заплашван. Ромеро, който бе включен в програмата за отбрана на мексиканското държавно управление за публицисти и деятели за човешки права, бе открит мъртъв в локва кръв в родния му град Плая дел Кармен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР