Журналистите, заявили желание да присъстват на съдебното заседание във ВКС

...
Журналистите, заявили желание да присъстват на съдебното заседание във ВКС
Коментари Харесай

Допускат журналисти на делото във ВКС срещу акушерката, пребила бебе

Журналистите, декларирали предпочитание да участват на правосъдното съвещание във Върховен касационен съд по делото против акушерката Емилия К. за опит за ликвидиране на новородено бебе, ще бъдат позволени в правосъдната зала, оповестиха от Върховен касационен съд.

Съдебният състав на Върховния касационен съд по наказателно дело № 53/2020 година против акушерката Емилия Ковачева за опит за ликвидиране на невръстен с особена свирепост реши по време на плануваното за 22.05.2020 година от 11.30 ч. (зала № 23) съвещание по делото да бъдат позволени деклариралите предпочитание да участват в правосъдната зала публицисти, при съблюдаване на съответните здравни ограничения.

С оглед на авансово декларираното противоречие на бранителя на подсъдимата и повереника на частните обвинители и цивилен ищци да бъдат заснемани, правосъдният състав приема, че опцията за обществено отразяване на процеса посредством видеострийминг не може да бъде употребена.

Според тричленния състав на Върховния касационен съд (ВКС) непосредственото наличие на публицистите в правосъдната зала и незабавното издание на протокола от правосъдното съвещание в цялостна степен ще подсигурява публичността на процеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР