Журналистите в близкоизточните медии се занимават с грубо пръскане с

...
Журналистите в близкоизточните медии се занимават с грубо пръскане с
Коментари Харесай

Защо Вашингтон не може да се откаже от Катар

Журналистите в близкоизточните медии се занимават с жестоко напръскване с тиня откогато Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет и Бахрейн (известен също като „ Квартета “), прекъснаха дипломатическите и икономическите си връзки с Катар през юни поради хипотетичната поддръжка от страна на Доха към „ Ислямска страна “, „ Ал Кайда “ и подкрепяните от Иран групировки в редица арабски страни. Въпреки, че някои настояват, че действието е даже закъсняло, други сочат, че фактът, че Саудитска Арабия води дипломатическото нахлуване е като „ присмял Хърбел на Щърбел “ и че Рияд, повече от която и да е друга арабска столица предизвиква насилствения екстремизъм в ислямския свят.
Въз основа на думите и дейностите на американската дипломация и на Пентагона откогато катарската рецесия избухна, е ясно, че Вашингтон възнамерява да работи от близо със страните от Съвета за съдействие в Персийския залив в битката против тероризма. Въпреки това, смесените послания от страна на държавното управление на Съединени американски щати по отношение на катарската рецесия, демонстрират многоликата и комплицирана природа на общите обвинявания против богатия на природен газ арабски емират.
Високопоставени политици и от двете страни на партийното разделяне във Вашингтон сочат с пръст към Доха и/или Рияд, представяйки и двете столици за част от казуса. По време на президентството на Барак Обама връзките на Катар с ХАМАС и с други сунитски ислямитски групировки предизвикваха мощно наказание от американските конгресмени като тогавашния сенатор Джон Кери (Демократ от Масачузетс), който през 2009 година съобщи, че „ Катар не може да продължи да бъде съдружник на Съединени американски щати в един ден, а на идващия да праща пари на ХАМАС “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР