Журналистите продължават да работят в тежки условия при нарастващ финансов

...
Журналистите продължават да работят в тежки условия при нарастващ финансов
Коментари Харесай

ЕС: Журналистите работят при нарастващ политически и финансов натиск

„ Журналистите не престават да работят в тежки условия при възходящ финансов и политически напън, контрол, случайни ефикасни присъди и принуждение при осъществяване на отговорностите им “. Това се споделя в изказване на Съвета на Европейски Съюз, оповестено преди утрешния Световен ден на печата.

В него се прецизира, че по данни на ЮНЕСКО от 2020 година са убити 76 публицисти, доста са задържани, преследвани и заплашвани.

„ Особена угриженост съставлява насилието, учредено на пола, ориентирано към дамите журналистки “, се прибавя в документа, съобщи БНР.

От " Репортери без граници " показват, че публицистиката, която те посочват „ съществена ваксина против дезинформацията “, е напълно или отчасти блокирана в 73% в оценените 180 страни от организацията. В новото издание на световното проучване за независимостта на публицистиката България бе класирана с едно място по-надолу - от 111-о на 112-о в света.

" Както в Източна, по този начин и в Западна Европа, новото законодателство, ограничаващо правата на осведоменост поради пандемията от Covid-19, улесни арестите и задържането на публицисти ", се споделя в позиция на " Репортери без граници ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР