Журналистите от агенция Асощиейтед прес посетиха затвора, в който са

...
Журналистите от агенция Асощиейтед прес посетиха затвора, в който са
Коментари Харесай

Затворът в Гуантанамо се оказва, че е като санаториум. Ето как се отнасят в Ирак с терористите от ИДИЛ

Журналистите от организация " Асощиейтед прес " посетиха пандиза, в който са държани обвинените в принадлежност към " Ислямска страна ". Изясни се, че стотици джихадисти се намират в едно малко и задушно помещение, без електричество и вентилация. Освен това дневната температура в Ирак сега е към 45°C. Иракски офицер описа пред публицистите, че понастоящем в пандиза до Мосул се намират към 370 пандизчии. Част от арестуваните джихадисти страдат от кожни болести, някои от тях дори не могат да вървят. Но без значение то това, всички те отхвърлят да са свързани с терористичната организация.



За последните три месеца през този затвор са минали 1150 арестувани, 540 от които са били изпратени в Багдад за следствие. По думите на офицера, в авиобазата Кайара на юг от Мосул се намират още 2800 заключени, които са упрекнати във връзки с " Ислямска страна ".



Журналистите също по този начин са поговорили с някои от пандизчиите. Всички те са упорствали, че не са терористи и са почтени, както и са разказали за ужасните условия в пандиза. Никой от тях, обаче, по този начин и не обяснил за какво е бил хванат на територията, която по-рано се намираше под контрола на " Ислямска страна ".



Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР