Журналистите настояват за предприемане на действия срещу Google заради спора

...
Журналистите настояват за предприемане на действия срещу Google заради спора
Коментари Харесай

Журналисти срещу Google

Журналистите упорстват за предприемане на дейности против Гугъл поради разногласието за авторското право в Европейски Съюз.

Стотици публицисти приканиха през вчерашния ден европейските чиновници да подхващат дейности против Гугъл поради отхвърли на компанията да заплаща на медийните компании за проявление на наличието им в нарушаване на строгия нов закон за авторското право на Европейски Съюз.

Франция беше първата страна, която ратифицира закона, който беше признат тази година и влиза в действие през днешния ден, с цел да подсигурява, че издателите ще бъдат обезщетени, когато работата им се демонстрира онлайн.

Но предишния месец Гугъл съобщи, че публикации, фотоси и видеоклипове ще се демонстрират в резултатите от търсенето единствено в случай че медийните компании се съгласят да разрешат на софтуерния колос да ги употребява гратис.

Около 800 публицисти, както и фотографи, режисьори и изпълнителни шефове на медии подписаха отворено писмо, оповестено във вестници в цяла Европа, призовавайки държавните управления да подсигуряват, че Гугъл и други софтуерни компании съблюдават новото предписание на Европейски Съюз.

" Законът рискува да бъде лишен от всевъзможен смисъл, преди даже да влезе в действие. ", се споделя в писмото, като назовава хода на Гугъл " нова засегнатост за националния и европейския суверенитет ".

„ Съществуващата обстановка, при която Гугъл се радва на по-голямата част от приходите от реклама, генерирани от новината, в която се печели без никакво заплащане, е несъстоятелна и хвърля медиите в рецесия, която се задълбочава всяка година “, се споделя в известието.

Председателите на Европейския съюз на новинарските организации и Европейската асоциация на издателите на вестници също подписаха писмото. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР