Журналисти умуват за иск срещу Перата заради обиди Районният съд

...
Журналисти умуват за иск срещу Перата заради обиди Районният съд
Коментари Харесай

Журналисти умуват за иск срещу Перата заради обиди

Журналисти умуват за иск против Перата поради обиди Районният съд в Бургас не даде ход на делото на Петър Низамов-Перата против осведомителния уебсайт „ Бургаснюз “. Перата заведе иск против сътрудниците поради публикация от 2012 година, от която се почувствал афектиран поради заглавието „ Биячите от дискотеката остават в ареста “. Макар че там всички упоменати са с букви, Низамов твърди, че публичният му авторитет е накърнен. Журналисти, участвали на съвещанието, оповестиха, че мислят за ответен иск против него поради обиди.

Станалият прочут с арести на незаконни имигранти по границата се държа надменно пред вратата на правосъдната зала, заяждаше се с пристигналите да отразят случая публицисти, снимаше ги с телефона си, предавайки непосредствено по интернет и няколко пъти ги назова „ лъжци “ и „ манипулатори “, а изявленията им „ селски публикации “. Използваше и други квалификации, които са съответно записани от камери и диктофони.

Перата съди публицисти за букви

Във въпросната публикация на „ Бургаснюз “ е написано, че три лица, обозначени с букви и възраст, остават в ареста поради побой в известна през 2012 година бургаска дискотека. Освен това, към оня миг той е имал три присъди за разнообразни действия, за които през днешния ден към този момент е оправдан. Преди 5 години той не е подал никакви искове, нито е изискал опровергаване на същото място и в същия размер, съгласно закона, споделя Екатерина Капрова, шеф на уеб страницата.

Социално слабият просител се появи в съда с тениска за над 500 лв., разясниха осведомени с стилните марки сътрудници. След като към 30 минути записа клип със своя телефон, обръщайки го към всеки публицист, той си разреши обидни квалификации за работата на репортерите и за следващ път разгласи, че тях ги чака „ наказване “. Тогава у тях се появи концепцията за срещуположен иск поради обиди и накърняване на достолепието им.

Оправдаха Перата за лова на афганистанци със свински опашки

В залата той влезе без юрист, сподели, че е нередовно свикан и изиска отказ на правосъдния състав с аргумента, че е нарушен правилото на инцидентното систематизиране на делата. Според Перата, няма по какъв начин два процеса с следващи номера да бъдат назначени в една и съща зала и при един и същи състав. Съдия Калин Кунчев отхвърли отказ, само че не даде ход на делото, поради това, че Петър Низамов и юристът му са нередовно призовани.

На портала на Съдебната палата бяха пристигнали жители в поддръжка на „ Бургаснюз “ и всички медии в Бургас и страната. Те се оповестиха срещу правосъдните каузи против тях, посочи позицията им Владимир Павлов. 

Делото е планувано за 15.00 часа на 28 юли. У някои публицисти обаче се оформя мнение да не го отразяват по никакъв метод, с цел да не провокират непотребен интерес към личността на Петър Низамов-Перата, станал прочут най-много с делата си по българско-турската граница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР