Журналисти се застъпиха за една от своите – Силвия Великова

...
Журналисти се застъпиха за една от своите – Силвия Великова
Коментари Харесай

Запомнете! Прасето си е прасе: то не мисли какво да посее, а какво да изяде

Журналисти се застъпиха за една от своите – Силвия Великова от БНР. Солидарността е прелестно нещо. Но в случай че е взаимност за всички, попаднали под ударите на институции незаслужено. А те са доста. И казусът към този момент не е „ да бъде предпазен един “, а да се отстояват правата на всички. В смисъла на правата на всеки един жител.
Да защитим колегата… Това се повтаря от време на време. Но се получава по този начин: публицисти бранят публицисти, медсестри – медсестри, цивилен деятели – свои събратя и така нататък. А какво би било, в случай че всички дружно сме до медицинските експерти? Или до лежащите в арестите без доказателства, единствено поради някакви политико-мафиотски ползи? Може би тогава нямаше да има случай „ Силвия Великова “. Нямаше да посмеят свинечовеците…

Обществото ни е изтощено, амортизирано, унизено, демотивирано. Социолози настояват, че множеството българи не желали смяна на статуквото. Нищо не желали да се трансформира. Това е неистина! Тези социолози или са подвластни от някого или живеят някъде другаде. Не са социолози, а климатолози – все гледат накъде духа вятъра…

Иван Гешев ще е новият основен прокурор, тъй като тези, които са решили по този начин, знаят, че жителите няма да се обединят. Против неговата кандидатура са доста хора, повярвайте, само че избират да следят в профил. Да не се „ експонират “, тъй като не се знае какво може да ги сполети. Семейства хранят, работата си пазят... А за какво не погледнат децата си в очите? Като какви ще ги запомнят?

Преди 11 години бях пребит съвсем до гибел. Спасиха ме медиците от ВМА. И Господ оказа помощ. Журналисти и жители, до момента в който съм бил в кома са излезли на протест срещу насилието. Това е предиздвикало политици и прокуратура да заявяват, че се заемат съществено със случая. Намесиха се и непознати дипломати, непознати медии и Репортери без граници. Над 10 непознати малките екрани снимаха репортажи и документални филми.

След време обаче нещата заглъхнаха, прокуратурата приключи следствието, Министерство на вътрешните работи не стигна до средата, въпреки да имаше доста следи и обстоятелства, които водят към ченгета, мутри и политици на висока позиция, обединени в мафиотизиран кръг и мафиотски ползи. И до през днешния ден тези хора са в политиката и " бизнеса " и не престават да прокарват през свинските медии тезата, че съм бил на среща със съмнителни лица и самичък съм отговорен за опита за ликвидиране. Този прийом те ползват непрекъснато. Погледнете каква мръсотия изляха върху Силвия Великова, когато се разбра, че е свалена от ефир… Правят го против всеки публицист и медия, които не се прекланят пред сатрапите, които са окупирали страната - импровизирано.

Същата есен още няколко души бяха пребити с чукове и винкели. Пошумя се известно време, а след това всичко утихна. В единия случай следите още веднъж водеха към политик от най-високите етажи, който бе забъркан и в моя побой като гарант. Този човек още е в политиката и от време на време приказва в медиите за морал, правда и правдивост.

Разказвам моята история, с цел да проумеем, че нищо не се е трансформирало. В някаква степен даже се е влошило. Списъкът на уволнени, притискани, заплашвани и профилактирани от Министерство на вътрешните работи, прокуратура, КПКОНПИ, Национална агенция за приходите и други институции пораства. Заплашвани са публицисти, очевидци по значими каузи, политици, предприемачи. Малко от тях проговарят, тъй като имат вяра, че по този начин опазват околните си. Точно на това разчитат свинечовеците.

Делим се на наши, по-наши, ваши и прочие, а през това време свинемоделът построи съвършена кочина и вкара вътре страната, заедно с всички нас. Ще ни изядат свинете и кокалче няма да остане (Томас Харис го е описал), а ние все се взираме в някаква мижава граница, която ни разделя. Очи не ни останаха. Силите се топят, а грухтенето заглушава писъците на жертвите. Пресилено ли ви звучи? Почакайте да се заемат и с вас, в случай че им пресечете пътя…

Застанете до индивида край вас и на следващия ден ще бъдем доста. Самата мисъл, че това може да се случи ги убива, мръсниците. Защото са подли страхливци. И не ми пишете в мненията да ги назова по име – всички ги знаете. Аз съм ги казвал доста пъти и си заплащам цената. Кажете ги един път и вие.

Огнян Стефанов

П.П. Хора, не забравяйте какво написа огромният Хайтов в „ Диви разкази “: „ Прасето си е прасе: то не мисли какво да посее, а какво да изяде. " Забравим ли това, идва Шарлот Корде и убива Марат…
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР