Журналисти от Украйна посетиха в нюзрума на bTV Новините. Те

...
Журналисти от Украйна посетиха в нюзрума на bTV Новините. Те
Коментари Харесай

Журналисти от Украйна на гости в bTV: Обсъждат дезинформацията и войната

Журналисти от Украйна посетиха в нюзрума на bTV Новините. Те дискутираха с репортерите, редакторите и продуцентите от малкия екран битката с дезниформацията , инспекцията на обстоятелства и съдействието сред журналистическите редакции.

bTV е единствената българска телевизия, която посрещна сътрудниците от Украйна. България е измежду седемте страни в тяхното пътешестване. Колегите видяха от вътрешната страна част от работния развой в bTV Новините и разискаха журналистически проблеми и въпроси, свързани с отразяването на войната против Украйна.

„ Дезинформацията да се бори с повече информация, а не с цензура “, съобщи Кирил Вълчев, общоприет шеф на Българска телеграфна организация

„ Обсъдихме дезинформацията и борбата с пропагандата като наша съществена цел - на нас и на сътрудниците в Украйна. Медийната просветеност е значима освен за Централна, само че и за Източна Европа “, сподели шефът на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт " Антон Хекимян.

Украинските публицисти показаха свои следствия, свързани с военни закононарушения, осъществени от Русия.

Снимка: bTV

„ Това, което виждам в обществените мрежи, е, че хората са разграничени. Някои в действителност поддържат Украйна и доставката на оръжия, а други споделят: „ Да, желаеме мир. Престанете да доставяте оръжия. Това е и казусът – в случай че няма оръжия, няма да има и Украйна “, изясни Евгения Соболева от „ Киев Индипендънт “.

Специалният делегат на Съединени американски щати за дезинформацията в особено изявление пред Светослав Иванов

По време на срещата се разискаха и благоприятни условия за професионално съдействие сред медиите при съблюдаване на журналистическите стандарти. „ Само по този метод можем да борим пропагандата и подправените вести “, сподели водещият на новините Иван Георгиев.

От самото начало на войната bTV следи от близко събитията в Украйна, в това число и с изпращането на свои екипи в най-горещите точки като Киев, Буча, Одеса, Чернобил и Бородянка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР