Журналисти от различни медии излязоха тази сутрин на протест срещу

...
Журналисти от различни медии излязоха тази сутрин на протест срещу
Коментари Харесай

Соросоиди налазиха протеста на журналистите пред МС срещу ултиматума на Валери Симеонов

Журналисти от разнообразни медии излязоха тази заран на митинг против ултиматумите и натиска на властта против свободата на словото. Протестът бе проведен от Асоциацията на европейските публицисти откакто депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов заплашиха журналиста Виктор Николаев в ефир, а по-късно Симеонов сложи ултиматум, като изиска опрощение от bTV, Нова телевизия, Българска национална телевизия и БНР в границите на 24 часа, като заплаши в противоположен случай със съд за клюка.

" В навечерието на българското председателство на Европейски Съюз медиите в страната получиха ултиматум. Той им бе изпратен от пресслужбата на Министерския съвет. Ултиматуми се връчват преди оповестяване на война. В случая това се прави от най-високата инстанция, представляваща изпълнителната власт. Изпратеното по този метод не може да бъде одобрявано за персонално мнение на Валери Симеонов, а е публична позиция на страната, която намерено застава против най-големите медии в страната. Подобен акт е без казус в българската история. В нито един интервал държавното управление не си е разрешавало да дава ултиматуми на медиите в България ", оповестиха уредниците на митинга.

На митинга медийният анализатор Арман Бабикян беше безапелационен, че в случай че публицистиката е нервната система на общество и съвестта й бъде притъпена, то тялото става безчувствено. „ Събрали сме се и да се обърнем към себе си в недоволството си, и към тези, които изискват неприлични неща от нас. Може би би трябвало да си спомним за Рейгън, който приказва за революцията. Страхът е нещото, което убива. Ако журналистът притъпи личната си съвест, то тялото е безчувствено. Не можем да се вършим, че това не се случва и не приказвам за политиците. Те са нормалните обвинени, които търсят удобството и комфорта. Тук сме се събрали да се обърнем и към себе си”, уточни той.

На митинга на публицистите обаче цъфнаха и познати лица от грантаджийската фабриката за подправени вести към кръга " Капитал ", отпред със брачната половинка на боса му Иво Прокопиев - Галя Прокопиева. Тук беше и един от тарторите на " зеления октопод " - Тома Белев, както и Мария Черешева, известна с поръчкови публикации в услуга и чистена на имиджа на обвинявания в банкрута на Корпоративна комерсиална банка фараон-беглец от правораздаването Цветан Василев. Нашествието на представителите на подвластната от подмолните кръгове публицистика неглижира митинга за свободата на словото.

Неслучайно Тома Биков, народен представител от ГЕРБ, уточни в коридорите на Народното събрание, че публицистите са сбъркали мястото да стачкуват. „ Медиите не се ръководят от Министерски съвет, а се ръководят от техните управления, само че съществена частица в свободата на словото са притежателите на медии и в случай че те разрешават да се лимитира свободата, това е огромният проблем на медиите, а не Министерски съвет. Дори политик да се обади на медиен притежател, той може да откаже”, разяснява той.













Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР