Журналисти от Пловдив призоваха властта и институциите да преминат към

...
Журналисти от Пловдив призоваха властта и институциите да преминат към
Коментари Харесай

Журналисти с призив за онлайн пресконференции на властта и институциите

Журналисти от Пловдив приканиха властта и институциите да преминат към онлайн брифинги, с които да осведомят обществото за протичащото се. Actualno.com разгласява цялостният текст на писмото им:
" Във връзка с запазване здравето и сигурността на публицистите и дежурните кореспонденти, отразяващи непрекъснато настоящите вести, свързани с пандемията от коронавирусCOVID – 19 на територията на Пловдив и района, съгласно оповестеното изключително състояние в страната и наложените ограничения от Националния действен щаб, както и предстоящото усложняване на ситуацията, считаме, че е неотложно въвеждането на оптимално добра съгласуваност сред представляваните от вас институции и представителите на средствата за всеобща информация.
Основната и най-важна цел в тази обстановка е своевременното и правилно информиране на обществеността. Ето за какво предлагаме:
1. Възможно най-скоро да се разгласят платформи за онлайн брифинги на спешните щабове, с цел да се предава информацията в действително време и да доближава най-бързо до обществеността.
2. Обявяване на денонощни телефони за връзка с оторизирани представители на спешните щабове и виновните институции, с цел да се избегнат всевъзможни подправени вести и злоупотреби с информации в общественото пространство.
3. Пресконференциите да се дават единствено на открити пространства (в наложителни случаи). "
Искането поддържат: Десислава Шишманова - Ръководител РТВЦ Българска национална телевизия Пловдив, Лалка Златанова - Глaвенредактор и управител РРС Дарик радио Пловдив, Марин Данев - Главен редактор БНР Радио Пловдив, Цветана Тончева - Отговорен редактор Информационна организация и радиоверига Фокус, Парашкева Иванов - Главенредакторна trafiknews.bg, Дима Шопов - Ръководителят на пловдивския екип на Българска телеграфна агенция, Райна Зайков - Кореспондент на bTV, Благой Бекриев - Кореспондент на Нова телевизия от Пловдив, Кирил Налджиев - Управителятна plovdiv24.bg, Спас Кузов - Главният редактор на plovdiv-press.bg, Руси Чернев - Главен редактор на вестник Марица и marica.bg.
Актуална информация за разпространяването на ковид у нас
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР