Журналисти от най-големия вестник във Финландия „Хелсингин саномат“ публикуваха отворено

...
Журналисти от най-големия вестник във Финландия „Хелсингин саномат“ публикуваха отворено
Коментари Харесай

Финландски журналисти с отворено писмо към Путин и Тръмп

Журналисти от най-големия вестник във Финландия „ Хелсингин саномат “ разгласиха отворено писмо до президентите на Русия Владимир Путин и на Съединени американски щати Доналд Тръмп, които ще се срещнат на 16 юли в Хелзинки. Писмото е на три езика - финландски, британски и съветски.
" Насрочената среща на най-високо ниво подухва на жителите на Финландия мемоари за сходни срещи през предишните години ", пишат публицистите. " Нерядко идването на първите ръководители на огромните страни в Хелзинки е било в напрегната атмосфера, само че при раздялата си водачите бяха с усмивка на лицето. Този феномен даже има име - „ Духът на Хелзинки ", означават публицистите в съветския превод на публикацията, обнародвана от ТАСС.
По тяхно мнение този път прогнозирането на изхода от срещата е извънредно комплицирано поради бързите промени, ставащи напоследък както в Русия, по този начин и в Съединени американски щати. Журналистите показват вяра, че водачите на двете страни няма да вземат решение европейските въпроси без присъединяване на самите европейци.
Постоянното утежняване на връзките сред Съединени американски щати и Русия не е преференциално за никого, акцентират финландските публицисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР