Журналисти от много медии излизат днес на протест в защита

...
Журналисти от много медии излизат днес на протест в защита
Коментари Харесай

Журналисти излизат на протест пред БНР въпреки връщането на Великова в ефир

Журналисти от доста медии излизат през днешния ден на митинг в отбрана на свободата на словото. Той ще е от 12.00 часа пред БНР.

Четвъртък бе плевел ден в Националното радио, откакто първо бе пенсиониран шефа на стратегия "Хоризонт ", а след това от ефир бе свалена дългогодишната правосъдна кореспондентка и водеща на програмата Силвия Великова.

Множество нейни сътрудници късно нощес излязоха с декларация в нейна поддръжка, което докара до връщането й зад микрофона на "Хоризонт ".

Тази заран обаче се разбра, че сигналът на програмата е заглъхнал в цялата страна. Официалният претекст е "техническа профилактика " от 6.00 до 11.00 часа. По принцип в същото време се излъчва точно именно предаването на Силвия Великова.

Предаването може да бъде чуто единствено по интернет. Междувременно стана ясно, че Съвет за електронни медии ще стартира инспекция по случая.

Ще напомним също, че от управлението на БНР първоначално обясняваха, че Великова била освободена, тъй като длъжностната й характерност е за редактор, а не за водещ.

След връщането й в ефир журналистката е била осведомена, че в правосъдния сектор в БНР ще има и втори кореспондент, който да подсигурява плурализъм при отразяването.

Самата Великова показа пред столичен ежедневник няма писмени претекстове за отстраняването й от ефир и отнемането на ресора й.

"Готвих предаването допреди малко и трябваше да отида на митинга против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор ", изяснява журналистката и добавя, че импровизирано от вторник управлението води диалози с нея. Било й недвусмислено показано, че има напън да бъде свалена от ефир поради непрекъснатите си рецензии към Гешев. Било й е препоръчано да образова кореспондентите на радиото.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР