Журналисти от BBC са успели да заснемат уникален момент, в

...
Журналисти от BBC са успели да заснемат уникален момент, в
Коментари Харесай

BBC засне как лекари се борят за живота на тежко ранен мъж, а той се оказа атентаторът от Лондон

Журналисти от BBC са съумели да снимат неповторим миг, в който лекари се борят за живота на Халил Масууд - атентаторът от Уестмистър, който умъртви петима почтени през март тази година. Те трябвало да снимат документален филм за работата на лекарите в болница " Света Мери " в Падингтън, когато внезапно станали очевидци на същински екшън.

Журналистите документират по какъв начин внезапно болничното заведение се запълва с служители на реда, които влизат и карат носилката с ранения Халил Масууд. Те стават очевидци и на трескавото разискване сред лекарите, които се съветват какво би трябвало да се направи, с цел да бъде избавен живота на терориста.



Независимо, че знаят кой е пациентът им, лекарите са длъжни да спазят етиката на специалността си и се борят до дъно, въпреки, да няма огромна вяра за тежко ранения терорист. Когато най-сетне Масууд е разгласен за мъртъв, камерите запечатват реакцията на лекарите и момента, в който откарват тялото в една от залите.

Семейството на Масууд не е било молено за позволение тези фрагменти да бъдат показвани, по тази причина и във кино лентата лицето му е замъглено.







Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР