Журналисти, общественици и духовници поискаха оставката на генералния директор на

...
Журналисти, общественици и духовници поискаха оставката на генералния директор на
Коментари Харесай

Протест иска оставката и на Кошлуков

Журналисти, общественици и духовници желаеха оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Те разгласиха отворено писмо, в което остро подлагат на критика шефа на публичната телевизия.

За четвъртък към този момент е разгласен и митинг пред Българска национална телевизия, който е под надпис " След Росенец да си върнем и Българска национална телевизия от Доган. Оставка на Кошлуков ".

Повод за писмото са импортираните в петък промени в Закона за радиото и малкия екран (ЗРТ), които увеличаваха мандата на генералните шефове на Българска национална телевизия и БНР от 3 на 5 години.

" Внасянето на измененията тъкмо в този миг основава натрапчивото чувство, че още веднъж нещо се прави небрежно и на мрачно – за сметка на публичните медии и техните фенове и слушатели. Ето за какво настояваме разискването и гласуването на измененията в Закон за радиото и телевизията да се отсрочат за по-спокойни дни и то след обществено разискване ", упорстваха подписалите отвореното писмо.

Във вторник сутринта текстовете бяха изтеглени от депутата от ГЕРБ и ръководител на парламентарната медийна комисия Вежди Рашидов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР