Журналисти написаха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и омбудсмана

...
Журналисти написаха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и омбудсмана
Коментари Харесай

Журналисти от внезапно спрян сайт в безизходица, търсят помощ от Борисов и Мая Манолова

Журналисти написаха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова и шоумена Слави Трифонов. Повод за дейностите им е безизходицата, в която са изпаднали. Преди няколко дни умря притежателят на уеб страницата topnovini.bg - Николай Йонков, с което стартират и проблемите за личния състав. Ето целия текст на отвореното писмо без редакторска интервенция.

" Отворено писмо от екипа на Topnovini.bg!

Уважаеми сътрудници,
Уважаеми,
Г-н Бойко Борисов,
Г-жо Мая Манолова,
Г-н Бисер Петков,
Г-н Слави Трифонов
Г-н Жоро Игнатов
Ние, репортерите от уеб страницата Topnovini.bg, се обръщаме към вас с апел за подпомагане и публичност на нашия случай.
На 20 юни притежателят на медията, в която работим - Николай Йонков умря. В продължение на 10 дни продължихме да работим без промени.
На 1 юли 2017 година, наследниците на господин Йонков оповестиха посредством основния ни редактор – Мустафа Мустафов, че преустановяват работата на уеб страницата, а достъпът ни до редакцията е стеснен с два катинара. И всичко това с устни сделки, без никакви нужни документи. Последва блокиране на сметките ни за изявления. Парадоксалното в тази ситуация е, че наследниците не могат да ни освободят, а ние не можем и да напуснем непринудено.
Същото се случи и с сътрудниците от редакцията в Русе. Всичките 35 кореспонденти от цяла България, работещи в уеб страницата Topnovini.bg, сме в незнание какво се случва. Заплатите ни закъсняват, обществените ни осигуровки не са плащани с години. Не можем да употребяваме отпуск или болничен, не можем да си прекратим трудовите взаимоотношения нито по тяхно, нито по наше предпочитание, защото сега наследниците не са подхванали решение за приемане на завещание или отвод от такова. Създалата се обстановка не ни разрешава да употребяваме услугите на Дирекция „ Бюро по труда “ или да предприемем каквото и да е. За нас остава мистерия, кой и в качеството на какъв ограничи достъпът до работното ни място. Единственото, което ни разрешиха да създадем е да си вземем персоналните движимости в наличието на акредитиран юрист и счетоводител.
Наш сътрудник се опита да напусне по лично предпочитание заради не погашение на заплата, само че от персонален състав, който се намира в Русе му отхвърлиха.
Поради липса на директна връзка с въпросните наследници на починалия Йонков, се наложи да се да се обърнем към всички институции в Шумен. Никой не ни даде съответни решения до момента. Предстои да сезираме и Прокуратурата.
Очакваме този безизходен проблем да бъде огласен и по някакъв метод позволен. Молим за подпомагане, тъй като никой не е застрахован да попадне в такава обстановка! "





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР