Журналисти излизат на протест срещу ултиматумите и натиска. Той ще

...
Журналисти излизат на протест срещу ултиматумите и натиска. Той ще
Коментари Харесай

Журналисти на протест срещу ултиматумите и натиска

Журналисти излизат на митинг против ултиматумите и натиска. Той ще се организира през днешния ден от 9.00 ч. пред постройката на Министерския съвет. Протестът е проведен от Асоциацията на европейските публицисти - България, оповестява Дарик.

Протестът е проведен, откакто депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов заплашиха журналиста Виктор Николаев в ефир, а по-късно Симеонов сложи ултиматум, като изиска опрощение от bTV, Нова телевизия, Българска национална телевизия и БНР в границите на 24 часа, като заплаши в противоположен случай със съд за клюка.

" В навечерието на българското председателство на Европейски Съюз медиите в страната получиха ултиматум. Той им бе изпратен от пресслужбата на Министерския съвет. Ултиматуми се връчват преди оповестяване на война. В случая това се прави от най-високата инстанция, представляваща изпълнителната власт. Изпратеното по този метод не може да бъде одобрявано за персонално мнение на Валери Симеонов, а е публична позиция на страната, която намерено застава против най-големите медии в страната. Подобен акт е без казус в българската история. В нито един интервал държавното управление не си е разрешавало да дава ултиматуми на медиите в България ", оповестиха уредниците на митинга.

" Освен от изпълнителната, война против медиите явно се води и от законодателната власт. Доказателство е фактът, че не бе снето доверието от депутата Антон Тодоров и той продължава да бъде част от най-голямата парламентарна група, тази на ръководещата партия ГЕРБ ", допълниха те.
Източник: БГНЕС митинг публицисти
Коментирай

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР