Журналисти и адвокати могат да преминават със служебни картипрез КПП-тата,

...
Журналисти и адвокати могат да преминават със служебни картипрез КПП-тата,
Коментари Харесай

Маринов: Адвокати и журналисти минават със служебна карта по КПП-тата

Журналисти и юристи могат да минават със служебни картипрез КПП-тата, сподели пред Българска национална телевизия вътрешният министър Младен Маринов. За останалите работодателите би трябвало да дадат удостоверителен документ, че въпросният жител е на работа при тях.
Министерство на вътрешните работи реши да пуска нова бланка за минаване през междуградските контролно-пропусквателен пункт
Новата декларация, публикувана от Министерство на вътрешните работи, би трябвало да бъде предоставяна при прекосяването през въпросните пунктове. Тя се попълня собственоръчно. Достатъчен е автограф на декларатора и декларацията се дава на полицейския орган, акцентира той.
Заради рестриктивните мерки Пловдив нарастна със 100 поданици единствено за ден
 
" Оказва се, че огромна част от популацията не си е трансформирало сегашния адрес. С оглед да не се провокират опашки за смяна на тези адреси, ние въведохме в тази декларация " местожителство ", уточни той.
Според Маринов мярката за въвеждане на КПП-та край регионалните градове стяга контрола върху разпространяването на ковид. Другата причина е да се ограничи напредването на хората, които нарушават наложената карантина.
Министърът на вътрешните работи отхвърли изказванията, че полицията получава безотговорен достъп до телефони и интернет връзки със закона за изключителното състояние.
Само карантинирани ли ще се наблюдават през телефона и интернет?
Той увери, че текстовете засягат достъпа до трафични данни единствено в случаите на отказана или нарушена карантина.
" Това се ползва единствено за локализиране, в случай че той се отклонил от карантина и естествено става по процедурата, която минава през арбитър. Няма заплаха да се злоупотреби с неприкосновеността на личността и свободното напредване.
Това се отнася към лица, които с безотговорното си държание заплашват останалите. Има формирани над 130 досъдебни производства против лица, които нарушават наложената им карантина. Наказанието не е малко - до 5 години отнемане от независимост и от 10 до 50 хиляди лв. санкция ", уточни Маринов, представен от " 24 часа ".
Румъния към този момент е номер две по болест с ковид на Балканите, в Съединени американски щати нещата ескалират
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР