Журналистът за работата си в Комисията по култура и медии

...
Журналистът за работата си в Комисията по култура и медии
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Всички си правят оглушки от колко пари се нуждаят обществените медии

Журналистът за работата си в Комисията по просвета и медии в Народното събрание

Той има зад тила си към 50 години кариера през трите национални малките екрани, бил е Мистър "Панорама ", началник на вести в "Нова телевизия ", правил е и занимателно предаване. Сега е помощник в Комисията по просвета и медии в Народното събрание, чийто ръководител е Тошко Йорданов, осведоми

Една от първите поръчки бе смяната в медийния закон

"В комисията се занимавам с действия, с които оказвам помощ на ръководителя и заместниците му. Желателно е това, което реализираме там с разисквания, да го създадем по този начин, че планът за смяна в медийния закон да бъде признат от всички ", това сподели в ефира на „ На Фокус” журналистът Иван Гарелов.

Журналистът означи, че от 2000 година се занимава с концепцията за смяна в закона. В работата си в този момент по този план той счита, че може да бъде потребен с опита и знанията си.

Според него българските медии са купени и би трябвало да има задоволително информация за същинските им притежатели.

"Трябва да се стартира от корена, от началото. Собствеността да бъде очевидна, заплащането на публичните медии да е ясно. Всички си вършат оглушки за въпроса от какъв брой пари се нуждаят публичните медии. Правилно е държавната телевизия да не прави частна реклама, в случай че е финансирана от страната ", означи Гарелов.

Също по този начин за него би трябвало да е ясна ролята на огромните външни продуценти.

"Ние доста им отворихме вратата първоначално, те започнаха да дефинират играта освен в малкия екран, само че и на партиите. Това се трансформира в огнище на корупция ", счита журналистът.

Относно Съвет за електронни медии, Иван Гарелов счита, че в този си тип е ненужен.

"Членовете би трябвало да бъдат издигани от професионални, културни, религиозни институции. Те не трябва да служат на партии и политически ползи ", безапелационен е той.

Иван Гарелов анонсира и идното излизане на книгата си "Писма до Маргарита ", в която желае да кажа някои неща, които са по-интимни, съкровенни, неща, които могат да се споделят с другар, само че към този момент Маргарита остава в загадка.

Той планува излизането на творбата за 24 май.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР