Журналистът Йово Николов заяви, че не е оптимист, че скорошен

...
Журналистът Йово Николов заяви, че не е оптимист, че скорошен
Коментари Харесай

Йово Николов: Условията за Русия са неприемливи за целия свят. Не съм оптимист за скорошен мир

Журналистът Йово Николов съобщи, че не е оптимист, че неотдавнашен мир сред Русия и Украйна е вероятен. Той разяснява договарянията сред двете страни. 

" Всъщност, това не бяха договаряния, а някаква среща, на която съветския външен министър повтори тези опорни точки, които Русия постоянно изговаря и слага като изискване за преустановяване на войната. Те са Украйна да се съобщи, да се признае независимостта на Крим, Донецк и Луганск и демилитаризиране на Украйна, т.е. тя да остане с неутралитет. Това са безприкословни условия, което значи, че те желаят да лишават суверенитета на Украйна - и тя се трансформира в някакво образувание, с каквито Русия от 2000 година насам се обкръжава. Абхазия, Приднестровието - страни с никакъв статут, едни дребни места с по 100-200 хиляди население, където съветските войски са повече от локалното население. Докато Украйна е една голяма страна. Украинският външен министър ясно декларира, че Украйна няма да се съобщи. На същата точка са от началото на войната ", сподели Николов в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Тези условия са неприемливи за целия свят, тъй като това ще значи, че Русия като си хареса една точка ще може да отиде и да си изиска да са неутрални и да стоят до нея. Това е мощно притеснително и неотстъпчивостта на Русия да направи най-малко крачка обратно, на мен ми приказва, че тази война ще бъде дълга или най-малко по метода на Русия с водене на военни дейности, с напоително разрушение на градове, бомбардиране на цивилни обекти както Мариупол. Според мен на този стадий нищо не се случва. Русия си работи, разрушава Украйна, а украинците се отбраняват колкото могат ", счита той.

" Това, което виждам като военно стратегически дейности, са концентрацията на съветски войски главно по украинското крайбрежие. Това е една фантазия на Екатерина Велика и множеството войни, които Руската империя е водила с Турската империя, те са били точно с цел да има Русия изход на Черно море, оттова през Босфора към Средиземно море и огромния свят. За тази цел са починали доста съветски войни. Ще бъде много срамно Русия да се отдръпна на този стадий ", съобщи още Николов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР