Журналистът Явор Дачков коментира актуалната политическа ситуация в страната. По

...
Журналистът Явор Дачков коментира актуалната политическа ситуация в страната. По
Коментари Харесай

Явор Дачков: Нинова се държи като истински политически хищник. Присъствието на Янев в кабинета за нея е проблем

Журналистът Явор Дачков разяснява настоящата политическа обстановка в страната. По думите му, " Корнелия Нинова се държи като същински политически див звяр ".

" Беше ясно, че държавно управление ще има още преди да стартират тези диалози, тъй като в случай че такова нямаше, щеше да е безумство. Що се отнася до дизайна - Кирил Петков и Асен Василев предлжиха най-хубавия подобен. Това ще е уравновесена власт, която ще издържи много по-дълго, в сравнение с чакат някои песимисти или такива, които се надяват още на следващия ден да падне и ГЕРБ да се върне на бял кон. Това не е евентуално ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Тук ми направи усещане държанието на Корнелия Нинова, което почитам, макар, че не утвърждавам. Тя се държи като същински политически див звяр и е подготвена да оцелее непременно, вземайки каквото може от изпълнителната власт. Нали не мислите, че обществените някакви записани неща са били проблем. Естествено е, че е било пазарлък за още повече власт. Интригата тук е следната - президентът има въздействие в изпълнителната власт, откакто стана ясно, че министър председателят Стефан Янев ще е министър на защитата. Така, че Румен Радев е там твърдо. Това значи обаче, че Корнелия Нинова има проблем, тъй като тя води война с Румен Радев и вътре в държавното управление тя ще желае да има по-голямо въздействие, с цел да може да оцелее на Конгрес, а и даже да не успее - да има задоволително въздействие да управлява партията си ", счита журналистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР