Журналистът Веселин Константинов загуби битката с коронавируса на 66 години,

...
Журналистът Веселин Константинов загуби битката с коронавируса на 66 години,
Коментари Харесай

Covid-19 погуби журналиста Веселин Константинов


Журналистът Веселин Константинов загуби борбата с ковид на 66 години, оповестиха от Съюза на българските публицисти (СБЖ).

" Тежка загуба сполетя Съюз на българските журналисти. Потресени сме от скоропостижната кончина на обичания и почитан сътрудник Веселин Константинов, покосен за броени дни от безпощадния Covid-19... Невъзможно е да повярваме, че слънчевата му усмивка към този момент е отлетяла към вечността... Но сме сигурни, че и оттова тя ще продължава да свети и топли всички ни, които постоянно ще го помним с положително... ", се споделя в известие на уеб страницата на Съюз на българските журналисти.

Три мандата Веселин Константинов беше член на Управителния съвет на Съюз на българските журналисти.

Колегите му пишат още: " Неизменно демонстрираше праволинейност и почтеност във всички свои решения и дейности, а шегите и жизнерадостният му темперамент разведряваха и най-напрегнатите моменти. Неизчерпаемата му сила ставаше положителен мотор за всичко, с което се заемеше. Умееше с малко думи и с доста възприятие за комизъм постоянно да " заковава " всеки проблем или събитие на точното му място - и по този начин " отпушваше " всяка задънена обстановка. Когато Веско бе паралелно, нямаше неразрешими въпроси... "

Весо Константинов беше полиглот. Завършил е преди време китаистика в Румъния. Наред с китайския и румънския, владееше и испански, френски, съветски. През 2012 година оглавява делегация на Съюз на българските журналисти, посетила Китай, по линия на обмена с Общокитайския съюз на публицистите.

Журналистическата му диря е най-дълбока през годините, когато работи в Българска телеграфна агенция, " София Прес ", радио " Витоша ". Като зам.-генерален шеф на Българска телеграфна агенция , той прави " революцията " фотографите на осведомителната организация да стартират да снимат в цвят, а освен в черно-бяло.

Докато е в " София Прес " , основава и издава специфичен бюлетин с любопитни вести, предопределен за радиата, които го употребяват интензивно.

Мнозина радиослушатели помнят и гласа на Веско, когато самият той беше водещ на новините по радио " Витоша " .

Уви, в този момент към този момент ще се ослушваме за неговите смешки единствено откъм звездите.

Сбогуването с Веселин Константинов ще бъде на 30 октомври от 12 часа в храма " Света София ", оповестиха от Съюз на българските журналисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР