Журналистът Валерия Велева изказа недоумението си от появата на кандидатурата

...
Журналистът Валерия Велева изказа недоумението си от появата на кандидатурата
Коментари Харесай

Политически игри: Изненада ли e номинацията на Пламен Николов?

Журналистът Валерия Велева изрече недоумението си от появяването на кандидатурата на Пламен Николов от " ИТН " в последния вероятен миг. По думите ѝ всичко тръгнало от абсурда с отдръпването на номинацията на Петър Илиев и напомни, че съгласно Слави Трифонов такова име въобще не е било обсъждано, до момента в който някои от водачите на така наречен протестни партия бяха признали, че името на Петър Илиев е измежду обсъжданите за възможен министър председател на страната. Тя изиска да разбере кой лъже в тази ситуация.

,,Как беше изваден в последния миг Пламен Николов? Къде е съвещанието на парламентарната група, която по Конституция би трябвало да предложи и излъчи кандидатурата на министър-председателя?! Кой е този орган, който го избра? Това е разрушение на основите на парламентаризма на България``, разяснява Велева по БТВ.

Този човек никой не го познава. В " Панорама " видяхме просто един бодър човек, който обаче е политически неопитен. Ако е бил в действителност избран преди две седмици за министър председател, както настояват от Има Такъв Народ, трябваше да е квалифициран. Казвайки, че Договорът с районен съд Македония би трябвало да бъде ревизиран е голям политически гаф, добави още тя.

,,Как е квалифициран по тези пет цели?! Видяхте ли някаква конкретика в неговите отговори? Попитаха го по какъв начин ще осъществя своите политики, той споделя, че това било техническа работа. Значи имаме доста, доста сериозен проблем``, показа Велева.

Според обществения антрополог Харалан Александров главното обръщение на Има Такъв Народ се върти към рефрена " Няма не желая, няма недей! ".
 Какво в действителност е докторското обучение на кандидат-премиера?  Какво в действителност е докторското обучение на кандидат-премиера? 
Пламен Николов -  лекар по философия на правото, политиката и стопанската система. Така е показан номинираният от Слави Трифонов канди...

Има късмет разговорът сред партиите на митинга да продължи, в случай че одобряват да играят по разпоредбите, наложени от Трифонов. Но това е перверзна връзка. Това е втората или третата фаза на разрушението, което стартира с избора единия политически хайлайф да жигосва другия, счита той.

По думите му водачът на Има Такъв Народ най-вероятно ще предложи " тийнейджърски " състав на кабинет.

,,Става дума за хора без никакъв политически опит, знаещи доста езици и прозападно насочени. Явно би трябвало да бъде нещо, което е оттатък политиката, по тази причина и Николай Василев бе непризнат и нахейтен по този начин``, добави Александров.

,,Никога никой не знае какво се случва в Има Такъв Народ, а вчерашното включване на господин Трифонов подсещаше на един някогашен премиер``, съобщи младият политолог Калоян Велчев и изрази мнение, че няма да имаме държавно управление на смяната, а държавно управление на примирението.

Относно кандидатурата на Пламен Николов за министър председател политологът го дефинира за " джобен министър председател ".
 Какъв бе пътят на Пламен Николов преди да стане претендент за министър председател? Какъв бе пътят на Пламен Николов преди да стане претендент за министър председател?
Преди да влезе в политиката, претендентът за министър председател на " ИТН " Пламен Николов е имал бизнес в областта на спортните принадлежно...

Самата фигура на господин Николов наподобява допустима, само че въпреки всичко тук имаме тотална анонимност. Прилича на джобен министър председател, с липса на престиж. Изглежда, че при него всичко ще е въпрос на съгласие и сделки с Има Такъв Народ. Велчев добави, че няма какво друго да чакаме, с изключение на кабинетът на Има Такъв Народ да се състои от най-вече младежи без съответен профил.

ОЩЕ:

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР