Журналистът в телевизия 7/8 Станислав Балабанов коментира в предаването Студио

...
Журналистът в телевизия 7/8 Станислав Балабанов коментира в предаването Студио
Коментари Харесай

Журналистът на 7/8 Станислав Балабанов за щаба на Мутафчийски: Изключително просто е веднъж да отговорят на въпросите, а не да бягат

Журналистът в телевизия " 7/8 " Станислав Балабанов разяснява в предаването " Студио Хъ " днешния брифинг на Националния щаб за битка с ковид. Именно той зададе три въпроса там.

" Традиция стана на тези брифинги да диря отговорите на естествени въпроси, подкрепени с обстоятелства. Днешният брифинг беше друг и забавен по отношение на предходните, тъй като чаках след може би катарзиса на личността, който закупи ген. Мутафчийски в последните седмици - първо беше прикрит от властта, целият щаб беше потопен някъде, по-късно го изкараха на бял свят, чувахме в ефир какви закани се получават за неговия живот - неща, с които, съгласно мен, не трябваше да занимават популацията, и през днешния ден с голямо очакване отидох. Той отново беше в униформа, най-вероятно му е изсъхнала, в границите на шегата. Аз подходих още веднъж с няколко въпроса, които съгласно нас са доста значими, изключително първия, обвързван с медиците от Спешна помощ и неналичието на защитни дрехи. Защото в случай че забелязвате аз изтъквам съществени хора, в тази ситуация през днешния ден доктор Десислава Кателиева, ръководител на Асоциацията на лекарите в Спешна помощ. Първо, ген. Мутафчийски не познаваше тази жена и не знаеше в коя асоциация членува, и второ - следващ откъс и следващи думи, които съгласно него или са манипулативни или не дават отговор на истината. Изключително е просто веднъж за постоянно да отговорят на въпросите, а не да бягат. И трите въпроса бяха ориентирани към ген. Мутафчийски, само че на множеството от тях отговаряха други представители на щаба. " Статистиката още веднъж е против щаба. Виждаш какъв безпорядък царува в лечебните заведения във Видин, в Сливен ", сподели той.

" По втория въпрос - дали има проблем в връзката сред институциите. На летището, където кацат разнообразни хора, в действителност се оказа по какъв начин една жена от Хасково са я гонили в багажното, предходна е пренос паспортен надзор, най-после е стигнала с рейс до Хасково. Това приказва за безпорядък сред институциите. Нищо повече. Защо не си го признаят най-сетне. И на третия въпрос забавно е вчерашното мнение на премиера Борисов на толкоз значим за всички нас празник да разяснява числа без да е квалифициран. Разбира се нощес той се извини, това би трябвало да го кажем, само че в последна сметка един министър председател е неприемливо да не бъде квалифициран с цифрите. За наше страдание цифрите, които разясняват и споделят, защото са очевидно неподготвени, не престават да основават само суматоха ", съобщи още Балабанов. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР