Журналистът Цветан Томчев започва поредица от изповеди на хора, преживели

...
Журналистът Цветан Томчев започва поредица от изповеди на хора, преживели
Коментари Харесай

Жертви на комунистическия терор разказват – сестри от Радомирско за убийството на техния баща

Журналистът Цветан Томчев стартира поредност от изповеди на хора, претърпели събитията след 9 септември, в която ще показа разкази на жертви на комунистиечския гнет в YouTube-канала „ Освобождение “.

30 000 души са изтребени по безчовечен, скотски метод, единствено за 100 дни – по заповед на Москва, непосредствено от Сталин посредством Георги Димитров, през неговите платени прислужници в България – без съд и присъда, показва журналистът.

„ Жертвите са захвърляни в ями, окопи, в кладенци, шахти, по полетата на България, по дерета – убити с топори, прътове, ножове и клещи… “ – продължава Цветан Томчев.

Това по този начин и си остава неразрешена тематика за българската гласност.

„ Беше неразрешена до 1989 година, остана неразрешена или по-скоро забравена до момента “, добавя Томчев.

Не се приказва за убийците, нито за техните наследници – има ли възмездие има ли и отмъщение.

Цветан Томчев показва диалог с две сестри от радомирското село Върба – Катерина и Николина Петрови, които изгубват своя татко. Изведен от у дома без съд и присъда, той изчезва безследно, а по-късно е открит мъртъв в дере край селото.

От тъга и в резултат на издевателството, натрапен от комунистическата власт, поредно от този свят си отиват майка им, баба им и дядо им. Белязани като деца на " зложелател на народа " след Девети септември, те са без бъдеще и животът им е унищожен.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР