Журналистът Тихомир Игнатов посети концертa на Rolling Stones в Париж.

...
Журналистът Тихомир Игнатов посети концертa на Rolling Stones в Париж.
Коментари Харесай

Тихомир Игнатов за концерта на Rolling Stones в Париж: Това е музикалното събитие на живота ми



Журналистът Тихомир Игнатов посети концертa на Rolling Stones в Париж. В изявление за предаването „ Преди всички “ Тихомир описа за страстта от това да си на концерт на групата: Лятото, по интернет, взех решение да си пиша с един другар, който е от Еквадор. Говорихме си за музика и той ми прати една фотография с два билета и ми сподели, че ще са там октомври и вторият билет е за някой, който желае да пристигна. В този миг си споделих, че това е шансът на живота. Взимам го и това е. Организирах допустимо най-евтиния полет. Озовах се в предградията на Париж в квартира на студенти от Южна Америка. Прекарах два дни и по този начин се озовах на концерта. /.../ Може да се каже, че това е музикалното събитие на живота ми. За мен това е групата, която е останала в продължение на 50 години на сцената. Не е въпрос единствено на свирене при тях. Когато отидох мислех, че ще забележим едни изтощени остарели хора, ще си отидем и ще кажем, че сме били на концерт на Rolling Stones, ще си създадем една фотография и това ще е нещо, което след време ще описваме. Още с първия акомпанимент, с първите тактове на концерта, видях, че надълбоко съм се заблудил. Когато свърши концертът, аз мисля, че осъзнаха каква е формулата. Когато видях тези хора с какво предпочитание и хъс свирят на тези години, си споделих, че те се будят всяка заран с желанието да изсвирят още един акомпанимент на китарата.

Довечера Тихомир Игнатов, Борислав Божков , Георги Велизаров и Цонко Божков ще свирят за първи път дружно пред аудитория в бар на бул. „ Васил Левски “ 150.

Въпреки, че всички те слушат разнообразни стилове музика, тях ги сплотява желанието да свирят. Тихомир описа: Събрали сме се, с цел да посвирим, да бъдем дружно.

Борислав Божков разяснява: Вчера вечерта се причислих към групировката. Но частите са типични за такава групировка. Първично се свирят, подобен е стилът и мисля, че стават нещата.

Георги Велизаров, който е водещ на времето на Българска национална телевизия 2, уточни, че основно въздействие в неговото музикално развиване е оказала музиката на The Doors: Иначе сега съм консервативен блусар.

Цонко Божков се дефинира като обожател на Стинг: На мен ми харесва в една група това, че се събират и вършат забавен аранжимент на нещата, които показват.

Някои от частите на групата и цялото изявление можете да чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР