Журналистът на Business Insider Мелиса Нобъл среща своя приятел Браян

...
Журналистът на Business Insider Мелиса Нобъл среща своя приятел Браян
Коментари Харесай

Съветите за дълголетие на един 95-годишен мъж

Журналистът на Business Insider Мелиса Нобъл среща своя другар Браян преди четири години. Днес той е на 95-годишна възраст - с 57 години по-възрастен от нея.

Въпреки това към момента е много витален, заради което тя го подканя да показа тайните на дълголетието си.

Днес Браян не съумява да прави дълги разходки, само че няма проблеми да се изкачва по стълби. Той живее в личен парцел, пазари и готви самичък, като обича да прекарва време в градината си. Казва, че не е живял съгласно избрани правила, а си е основал лични.

Любимите му храни 

Браян израства по време на Голямата меланхолия, когато хората купуват най-често най-евтините артикули. Ето за какво той е признателен за храната на масата си.

Днес има вяра в поддържането на здравословна и уравновесената диета. Яде най-често риба, пилешко и зеленчуци, а алено месо си разрешава два пъти в седмицата. Не пропуща и своята уязвимост – черен шоколад. Денят му стартира с черно кафе с една лъжичка мед от локален производител.

Не пие и не яде в огромни количества

Браян в никакъв случай не е консумирал огромни количества храна, което - съчетано с физическа интензивност, му подсигурява обикновено тегло. Преди да се пенсионира, той излиза всеки петък с двама другари на по бира. Днес си разрешава по една на Коледа и на рождения си ден.

Движение

На млади години той е отличен тенисист и кара водни ски. Движението и спорта оказват въздействие върху тялото му до през днешния ден, защото възрастният мъж продължава да е в добра форма.

Поддържа връзка с приятелите си

Браян споделя, че продължава да поддържа връзка и пази бележник, в която са посочени имена, телефонни номера, рождени и други значими дати за приятелите и познатите му.

Той стартира да написа в бележника след сватбата си. Днес го отваря всеки ден, с цел да ревизира дали някой непосредствен няма рожден ден, както и да не не помни някоя значима годишнина.

Обича да танцува

Браян и брачната половинка му Мери обичали да танцуват. „ Обиколихме много градове и танцувахме на всички места, все едно че никой не ни гледаше “, споделя той. Според него, това е съвършен метод да срещнеш нови хора, да поговорите и да се забавлявате.

Поддържа мозъка си деен

Като млад Браян си дава обещание да прекарва единствено по няколко години на една и съща работна позиция. Това му оказва помощ да се специализира освен в една сфера, а в няколко.

„ Не желаех да съм експерт в една съответна активност, желаех да изпитам всичко в живота и да карам мозъка ми да работи на цялостни обороти “, споделя той. Днес към момента обича да чете и написа.

Позитивно мислене

Както всички нас, Браян е имал сложни моменти в живота си. Майка му го изоставя, когато е на две години и в никакъв случай не се връща. През идващите десетилетия той претърпява гибелта на сестра си, жена си и сина си. Въпреки това остава положителен, казвайки, че „ неприятното постоянно отминава “.

След тежък ден възрастният мъж обича да затваря очи и да си напомня най-хубавите моменти от живота си, написа Дарик.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР