Журналистът Мартин Карбовски е номиниран за член на СЕМ от

...
Журналистът Мартин Карбовски е номиниран за член на СЕМ от
Коментари Харесай

ИТН предложи Мартин Карбовски за член на СЕМ. ДБ също внесе кандидатура

Журналистът Мартин Карбовски е номиниран за член на Съвет за електронни медии от " ИТН ", заяви БНР като се базира на свои източници в ръководещото болшинство. Своя кандидатура за Съвет за електронни медии внесе с деловодството на Народното събрание и „ Демократична България “ – дългогодишата журналистка и водеща в Дарик Пролет Велкова.

Вакантните места в медийния регулатор от квотата на Народното събрание са две, а крайният период за издигане на кандидатури изтича на следващия ден. Според информация на БНР, „ Продължаваме промяната “ също ще внесе свое предложение.

Номинациите следват признатите преди седмица от Народното събрание правила за избор на нови членове на Съвета за електронни медии. В края на април изтичат мандатите на двамата членове на Съвет за електронни медии от квотата на Народно събрание - София Владимирова и Розита Еленова.

Приетите преди седмица правила  предвиждат предложенията за претендентите за двама членове на Съвет за електронни медии да се вършат от народните представители и от парламентарни групи до медийната комисия в седемдневен период. Изискването е претендентите да имат опит в електронни медии, известия, публицистика, право или стопанска система.

Допуснатите претенденти ще бъдат изслушани в отрасловата комисия, като окончателният избор ще е в пленарната зала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР